În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Sfinţirea capelei de la Şcoala de Instruire Militară pentru Comunicaţii din Sibiu
Capela „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” şi „Sfântul Arhanghel Gavriil” de la Şcoala de Instruire pentru Comunicaţii, Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică din Sibiu a fost sfinţită joi, 16 septembrie, de Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.
Capela a fost renovată şi înfrumuseţată recent prin eforturile conducerii şcolii militare, ale preotului slujitor Tiberiu Kiss şi a mai multor binefăcători, iar aceste lucrări au fost acum binecuvântate de ierarh. În soborul slujitor s-au aflat consilierul de misiune al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Liviu Iulian Tarcău, consilierul social al eparhiei, pr. Adrian Roman, protopopul de Sibiu, Ioan Coşa, şi preotul slujitor al capelei, Tiberiu Kiss. Au fost prezenţi rectorul Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, generalul prof. univ. dr. ing. Ghiţă Bârsan, comandantul Şcolii de Instruire pentru Comunicaţii, Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică din Sibiu, col. dr. Dorin Alexandrescu, cadre didactice, militari şi invitaţi.
La finalul slujbei religioase, părintele Tiberiu Kiss a fost hirotesit iconom, în semn de preţuire a misiunii pe care o desfăşoară de mai mulţi ani în această unitate militară.
Ierarhul a mulţumit apoi conducerii şcolii militare şi tuturor celor care au contribuit la înfrumuseţarea acestei capele atât de importante pentru ostaşii care vin din toată ţara pentru a se instrui la Sibiu şi găsesc liniştea interioară şi asistenţa spirituală în acest loc de rugăciune.
„Ne bucurăm în mod special că în unităţile noastre militare avem preoţi care îşi împlinesc misiunea specială pe care o au, dar şi că au unde să slujească, şi acesta este un lucru deosebit. Ne va ajuta Dumnezeu să împlinim toate până la capăt pentru ca să avem o mulţumire deplină, lucrul cel mai de preţ. Trebuie să fim împăcaţi cu misiunea încredinţată de Dumnezeu şi Îi cerem să ne asculte şi doleanţele noastre. (…) Pe lângă mulţumirile adresate, adăugăm şi preţuirea noastră”, a spus ierarhul.
Comandantul Şcolii de Instruire pentru Comunicaţii, Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică din Sibiu, colonelul Dorin Alexandrescu, i-a mulţumit ierarhului pentru binecuvântarea adusă peste întreaga şcoală militară şi i-a oferit în dar placheta de onoare a şcolii şi un simbol al şcolii sibiene dăruit personalităţilor la ocazii speciale.
„Vă asigur că acest loc este unul în care copiii noştri vin şi găsesc ceea ce ar trebui să găsească în toate bisericile. Vin din toate părţile ţării şi aici găsesc locul unde-şi manifestă dragostea creştinească. Chiar dacă familiile lor sunt undeva departe, găsesc aici, în acest spaţiu, o familie. Onoarea pe care ne-aţi făcut-o prin vizita Înaltpreasfinţiei Voastre nu poate decât să aducă un plus acestui lăcaş”, a spus colonelul Dorin Alexandrescu.
Toţi cei prezenţi au avut posibilitatea să viziteze o expoziţie fotografică în care sunt surprinse activităţile spirituale şi culturale din jurul capelei militare.