Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Sfințirea clopotniței Parohiei Rădăești din județul Vaslui
Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie în Parohia Rădăești, Protopopiatul Bârlad, județul Vaslui. Din soborul slujitorilor a făcut parte și părintele protopop Vasile Lăiu. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Sfânta Mare Muceniță Chiriachi”, coordonat de diaconul Vlad Mironescu.
„Viața celor doi locuitori din ținutul Gadarei era una privată de libertate. Însuși termenul de posedare implică, în mod logic, faptul că ei nu mai dispuneau de capacitatea de a-și determina gesturile și faptele lor, pentru că se aflau sub posesia celui rău, a demonilor. Demonii urâțesc sufletul unui om și strică frumusețea vieții acestuia. În Evanghelie ni se spune că cei doi demonizați trăiau în morminte, având o înfățișare îngrozitoare, încât oamenii nu treceau pe acolo, pentru că le era foarte frică. Cei posedați erau oameni lipsiți de tot ceea ce poate să ne ofere viața, ca trăire, ca bucurie sau împlinire. Faptul că trăiau printre morminte era un indiciu clar că, chiar dacă biologic erau vii, spiritual ei nu mai trăiau, erau ca niște morți. Așa cum mormintele nu au ferestre și este întuneric, la fel, sufletele celor doi posedați erau întunecate, cu ferestrele închise. Hristos are milă și îi vindecă, îi scoate de sub influența și sclavia diavolului”, a spus ierarhul în cuvântul de învățătură.
În cadrul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop Ignatie l-a hirotonit întru preot pe diaconul Ionuț Mădălin Cotosa. La finalul slujbei, ierarhul Hușilor i-a oferit Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheile bisericii, instalându-l ca paroh al Parohiei Rădăești.
Cu prilejul slujirii în Parohia Rădăești, Părintele Episcop Ignatie a sfințit și noua clopotniță a bisericii parohiale.