În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
„Simbolul niceo-constantinopolitan - credinţa biblică şi dogmatică a Bisericii“
La Biserica "Sfântul Apostol Toma" din cartierul ieşean Alexandru cel Bun a avut loc duminică seara conferinţa cu tema "Simbolul niceo-constantinopolitan - credinţa biblică şi dogmatică a Bisericii". Invitatul parohiei a fost pr. prof. dr. Gheorghe Petraru de la Facultatea de Teologie Ortodoxă "Dumitru Stăniloae" a Universităţii "Al. I. Cuza" din Iaşi. După susţinerea comunicării de către pr. Gheorghe Petraru, preoţii de la mai multe parohii din Iaşi au luat cuvântul.
Activitatea de la "Sfântul Ap. Toma" a cuprins şi un concert de colinde susţinut de elevii Şcolii 39 şi ai Şcolii 13, aflate în parohia "Sfântul Apostol Toma", şi de Corul "Basileus" al Seminarului Teologic Ortodox Liceal "Sfântul Vasile cel Mare" din Iaşi, dirijat de diac. Mihai Ursache. "Conferinţa, înscrisă în seria manifestărilor Anului omagial al Crezului ortodox şi al Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române, a fost bine-venită, pentru că de multe ori credinţa noastră este lovită de cultele neoprotestante care nu recunosc istoria credinţei noastre. Tema rămâne actuală, întrucât credincioşii noştri, cunoscând mai bine învăţătura de credinţă, pot să facă faţă mai bine atacurilor sectare care se accentuează pe zi ce trece. Cei prezenţi la conferinţă au avut ocazia să afle lucruri noi în ceea ce priveşte Simbolul niceo-constantinopolitan, credinţa biblică şi cea patristică a Bisericii", ne-a spus pr. paroh Toma Gradinaciuc. Manifestarea de la Biserica "Sfântul Apostol Toma" se înscrie în programul cultural-misionar "Tu, Doamne, ai cuvintele vieţii celei veşnice" pe care parohia îl derulează în posturile de peste an prin organizarea unor conferinţe susţinute de preoţi profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iaşi. (C. Ciofu)