În contextul anului 2024 declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept An omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și An comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, în semn de recunoaștere a activității depuse în slujirea aproapelui, a acordat distincții doamnei Adriana Căruntu, directorul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”, și monahiei Serafima Buhăescu de la Mănăstire Christiana, medic în cadrul aceluiași centru.
Simpozion de religie în localitatea Măneciu
Luni, 3 octombrie 2016, la Liceul Tehnologic din localitatea prahoveană Măneciu, a avut loc Simpozionul judeţean al profesorilor de religie din județul Prahova. Întâlnirea a avut tema „Mărturisitori de credinţă şi făuritori de cultură”.
Lucrările au debutat cu un cuvânt introductiv rostit de Radu Pisău, directorul Liceului Tehnologic din Măneciu. Părintele Florin Marica, consilier patriarhal la Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, a evidenţiat în prezentarea sa importanţa predării religiei în societatea secularizată de astăzi, dar și rolul profesorului de religie în viaţa elevilor şi în lucrarea misionară a Bisericii prin promovarea valorilor religios-morale ortodoxe în societate. Din partea Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice a participat Vasile Timiş, inspector general de religie, care a prezentat rolul important al profesorului de religie, nu numai în viaţa elevului, ci şi a părinţilor. Inspectorul general a vorbit și de lipsa de comunicare dintre părinți și copii, și rolul profesorului de religie în a ajuta la depășirea acestei probleme.
În cadrul simpozionului au fost prezentate atât referate de specialitate, cât şi lucrări ale elevilor, eseuri şi prezentări PowerPoint cu tematica stabilită. Simpozionul a fost organizat de Liceul Tehnologic Măneciu şi Şcoala Gimnazială „Traian Săvulescu”-Izvoarele, în colaborare cu Liga Tinerilor Ortodocși - filiala Vălenii de Munte, cu parohiile Măneciu-Ungureni, Gheaba, Izvoarele şi „Sfântul Ioan Botezătorul”-Vălenii de Munte.