De sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în biserică, joi, 21 noiembrie, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop‑vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a slujit la hramul Mănăstirii Peștera din
Simpozion interliceal dedicat ocrotitorilor învățământului teologic la Galați
Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Andrei” din Galaţi a organizat luni, 29 ianuarie, simpozionul interliceal intitulat „Preţuirea sănătăţii şi a vieţii ca daruri ale lui Dumnezeu”, dedicat cinstirii sărbătorii Sfinţilor Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur, ocrotitorii învățământului teologic.
Simpozionul s-a desfăşurat în Sala „Sergiu Dumitrescu” din cadrul Muzeului Istoriei Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos.
Cu acest prilej, a fost vernisată şi expoziţia de carte veche şi icoană „Rugăciune şi tămăduire”, care cuprinde o colecţie de cărţi şi icoane cu sfinţi tămăduitori, restaurate de specialişti în atelierele Muzeului eparhial din Galaţi.
La eveniment au participat Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, elevi şi profesori de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Andrei” din Galaţi, elevi şi cadre didactice de la mai multe licee din cuprinsul celor două judeţe ale Eparhiei Dunării de Jos, Galaţi şi Brăila.
În cuvântul adresat celor prezenţi, chiriarhul Dunării de Jos a vorbit despre viaţa aleasă şi educaţia deosebită a Sfinţilor Trei Ierarhi, arătând că Sfinţii Vasile, Grigorie şi Ioan sunt modele demne de urmat pentru o educaţie sănătoasă şi exemple de vieţuire pentru depăşirea tuturor provocărilor şi a capcanelor tinereţii. De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa a arătat că dezvoltarea armonioasă şi bună a tinerilor trebuie să se hrănească din tezaurul teologiei, al culturii, al educaţiei şi al iubirii de Dumnezeu şi de aproapele nostru.
În partea a doua a întrunirii, tinerii participanţi au intrat în dialog cu ierarhul locului.