În ajun de sărbătoare, cu prilejul hramului, la Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, va fi susţinută conferinţa „Grija față de bolnavi: o exigență morală a
Simpozion internaţional şi conferinţe preoţeşti despre Taina Sfântului Maslu
Taina Sfântului Maslu este subiectul conferinţelor pastoral-misionare semestriale de primăvară ale preoţilor din Arhiepiscopia Bucureştilor care vor avea loc astăzi şi joi, 17 mai. Clericii din protopopiatele I, II şi III Capitală, Ilfov Nord şi Ilfov Sud, împreună cu preoţii de caritate din Bucureşti şi Ilfov se vor întruni astăzi, 14 mai, începând cu ora 10:00, în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, în prezenţa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Întrunirea preoţilor şi diaconilor din protoieriile Ploieşti, Câmpina, Vălenii de Munte şi Urlaţi şi a clerului de caritate din judeţul Prahova va avea loc joi, 17 mai, de la ora 10:00, în Sala Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploieşti, potrivit Biroului de presă al Arhiepiscopiei Bucureştilor.
Întrucât anul 2012 este Anul omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor, în cadrul conferinţelor vor fi prezentate referate pe trei teme: Taina Sfântului Maslu - prezentare biblic-patristică şi istorică; Taina Sfântului Maslu - semnificaţie teologică şi existenţială; Taina Sfântului Maslu sub aspect liturgic. Tot în cadrul conferinţei va fi prezentat filmul produs de Sectorul Social-filantropic al Arhiepiscopiei Bucureştilor şi TRINITAS TV privind activitatea preoţilor de caritate din spitale şi îngrijirea bolnavilor în centrele medicale care cooperează cu Arhiepiscopia Bucureştilor (Sfântul Spiridon - Vechi, MEDAS etc.) şi în cabinetele medicale din parohii. Taina Sfântului Maslu este şi subiectul simpozionului internaţional organizat în zilele de 15 şi 16 mai de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti "Justinian Patriarhul" şi de Sectorul învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, la Palatul Patriarhiei. La acest simpozion internaţional sunt invitaţi profesori de la Academia Teologică din Moscova, Academia Teologică de la Sankt Petersburg, Academia Teologică de la Kiev, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Belgrad, Patriarhia Ortodoxă a Antiohiei, Facultatea de Ştiinţe Biblice şi Arheologice din Ierusalim, Academia Teologică din Tbilisi, Universitatea de Stat din Georgia. (M.N.)