La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Simpozion la Râmnicu Vâlcea, despre educaţia religioasă
La Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Nicolae“ din Râmnicu Vâlcea a avut loc, sâmbătă, 10 mai a.c., simpozionul naţional „Lumina Cuvântului şi marea taină a creştinătăţii“.
Evenimentul, ajuns la cea de-a patra ediţie, a fost organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea şi Casa Corpului Didactic Vâlcea. „În cadrul acestui simpozion au participat profesori de religie şi profesori de alte specialităţi, precum şi jurnalişti din 24 de judeţe. În acest sens, s-a editat şi un volum, «Lumina Cuvântului şi marea taină a creştinătăţii». Prezentările au fost urmate de discuţii, care s-au axat asupra impactului pe care educaţia şi experienţa religioasă le au asupra modelării personalităţii tinerilor, iar pe de altă parte asupra impactului pe care educaţia şi experienţa religioasă le au la nivel familial, eclezial şi social“, a declarat pentru Radio Trinitas, conf. dr. Vasile Timiş, din cadrul Universităţii „Babeş Bolyai“ din Cluj-Napoca.