La Praznicul Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, miercuri, 25 decembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și
Simpozionul doctoranzilor de la Sibiu
Facultatea de Teologie Ortodoxă "Sfântul Andrei Şaguna" din Sibiu găzduieşte mâine, 14 iunie, simpozionul "Provocări şi cerinţe actuale în teologia ortodoxă". Evenimentul marchează întâlnirea doctoranzilor de la Facultatea de Teologie din Sibiu şi face parte din activităţile academice ale teologilor care îşi pregătesc teza de doctorat sub îndrumarea profesorilor de la vechea academie a Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, mitropolitul Transilvaniei. Sunt aşteptaţi să-şi prezinte referatele majoritatea studenţilor de la şcoala doctorală, tema simpozionului fiind abordată din perspectiva disciplinei teologice în care sunt specializaţi doctoranzii.
Lucrările simpozionului vor fi precedate de o slujbă de Te Deum, oficiată de un sobor de preoţi în capela facultăţii sibiene, de la ora 9:30. Întâlnirea va avea loc de la ora 10:00, în Aula "Mitropolit Ioan Meţianu" şi sunt aşteptaţi să participe, pe lângă îndrumătorii de doctorat, cadre didactice de la Facultatea de Teologie din Sibiu şi studenţii de la ciclul de licenţă şi de la masterat. Simpozionul este un bun prilej pentru doctoranzi de a-şi prezenta activitatea de cercetare ştiinţifică din cursul anilor de studii doctorale, de a-şi cunoaşte mai bine colegii şi de a se familiariza cu astfel de manifestări academice la care sunt în prim-plan. "Şcoala doctorală are şase profesori îndrumători şi 77 de doctoranzi. Simpozionul va concretiza activitatea şcolii doctorale din cadrul facultăţii noastre. Vor fi contribuţii pe diferite teme, dar subscrise temei generale. Lucrările care vor fi prezentate au acordul şi sunt elaborate sub îndrumarea conducătorilor de doctorat. Este un eveniment dedicat în mod special doctoranzilor noştri", ne-a spus decanul facultăţii, pr. prof. dr. Aurel Pavel. Dezbaterile pe marginea celor prezentate vor încheia întâlnirea doctoranzilor de la Sibiu, urmând ca referatele cele mai bune prezentate de doctoranzi să fie publicate într-un volum.