Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a săvârșit la praznicul Botezului Domnului, 6 ianuarie, Sfânta Liturghie şi Sfințirea Mare a apei, conform rânduielii tradiționale, în Catedrala
Slujbe arhiereşti în prima săptămână a Postului
Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, a săvârşit, ieri-dimineaţă, la Catedrala mitropolitană din Iaşi, Liturghia Darurilor mai înainte sfinţite. La final, Preasfinţia Sa a citit pentru credincioşii prezenţi mai multe rugăciuni de dezlegare. "Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfinţite este o Liturghie cu o rânduială intermediară între păstrarea Sfintelor peste an şi împărtăşirea zilnică pe care credincioşii o practicau în vechime. Aceasta ne încredinţează de faptul că întreg cultul creştin sau rânduiala liturgică a Bisericii are în centrul său pe Hristos cel Răstignit şi Înviat. De altfel, această centralitate a lui Hristos o oglindeşte, deopotrivă, şi propovăduirea apostolică a Evangheliei, dar şi mărturisirea baptismală a celor ce primeau Botezul creştin", reliefează PS Calinic Botoşăneanul în cartea "Triodul - Golgota pocăinţei", apărută anul acesta la editura Doxologia. Aseară, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor a oficiat a treia parte a Canonului celui Mare al Sfântului Andrei Criteanul.
În această seară, de la 16:00, Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, va oficia ultima parte a Canonului Sfântului Andrei Criteanul, iar mâine, tot de la ora 16:00, va săvârşi Liturghia Darurilor mai înainte sfinţite. PS Corneliu, Episcopul Huşilor, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat luni, 7 martie, slujba Canonului celui Mare la Catedrala episcopală din Huşi. La slujbă au participat, pe lângă credincioşi, profesori şi elevi ai Seminarului Teologic "Sfântul Ioan Gură de Aur" din Huşi. (C. Ciofu)