De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Slujire arhierească la catedrala din Suceava
Duminică, 17 decembrie, în ziua de prăznuire a Sfântului Proroc Daniel, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”-Catedrala Arhiepiscopală din Suceava.
Corala mixtă „Sfântul Ioan cel Nou” a Catedralei Arhiepiscopale, dirijată de părintele Lucian-Ionuț Tablan Popescu, a oferit răspunsurile liturgice. La momentul Chinonicului, membrii corului au susținut un scurt recital de colinde.
În timpul împărtășirii clericilor, cuvântul de învățătură a fost rostit de către pr. Aurel Goraș, protoiereu al Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc.
La finalul Sfintei Liturghii, ierarhul a mulțumit părintelui protopop pentru cuvântul de învățătură și a adăugat că la Evanghelistul Matei, care relatează și el această pildă, însă sub forma nunții unui fiu de împărat, găsim un detaliu foarte interesant. Astfel, Evanghelistul îl menționează pe un om care s-a alăturat celorlalți nuntași nepurtând haina de nuntă, care nu este altceva decât îmbrăcarea întru Duhul Sfânt. Fără a mai insista asupra înțelesului duhovnicesc al acestei mențiuni a Sfântului Evanghelist Matei, care se regăsește în predica postată pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat pe toți creștinii să se aplece și asupra textului pericopei apostolice citite în această zi, din Epistola către Coloseni a Sfântului Apostol Pavel, și nu numai.
Înainte de a se îndrepta spre casele lor, închinătorii s-au bucurat de citirea de către chiriarhul locului a rugăciunilor de dezlegare și pentru sănătate, inclusiv pentru cei care suferă de depresie, și de binecuvântarea prin stropire cu apă sfințită. (Daniela Livadaru, Irina Ursachi)