La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Slujire arhierească la Mănăstirea Rohia, Maramureş
Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a liturghisit împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar, la Mănăstirea „Sfânta Ana”-Rohia, cu prilejul hramului de iarnă al paraclisului de la demisolul noii biserici, duminică, 6 decembrie. Răspunsurile la strană au fost date de o parte a membrilor Grupului psaltic „Theologos”.
În cadrul Sfintei Liturghii, ierod. Ghelasie Bledea a fost hirotonit ieromonah pentru Mănăstirea Rohia, iar Gabriel Dan a fost hirotonit diacon, urmând să fie hirotonit preot pentru Parohia Posta, Protopopiatul Chioar.
Preasfințitul Părinte Iustin a rostit cuvântul de învăţătură, iar arhim. Macarie Motogna a prezentat volumul „Arhimandritul Serafim Man, duhovnicul harnic și smerit de la Rohia”. După Sfânta Liturghie, a fost săvârșită slujba Parastasului pentru ctitorii, stareții și viețuitorii mănăstirii care au trecut la Domnul, între care Episcopul Nicolae Ivan, preotul Nicolae Gherman din Rohia, preoteasa Maria și copila Anuța.