Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a săvârșit duminică, 24 noiembrie, Sfânta Liturghie la Paraclisul arhiepiscopal „Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul
Slujire arhierească și acţiune filantropică la Galaţi
Duminica vindecării slăbănogului de la scăldătoarea Vitezda a fost prăznuită la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi prin săvârşirea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. La slujbă au participat și membri ai Asociaţiei Persoanelor cu Handicap Locomotor din Galaţi şi numeroşi credincioşi gălăţeni. În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a rostit rugăciuni speciale pentru vindecarea feluritelor boli şi neputinţe trupeşti din popor.
În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a explicat înțelesurile Evangheliei duminicale, subliniind importanța înțelegerii stării de neputinţă și a datoriei noastre de a-i sprijini pe cei aflați în încercări, în suferinţă şi în boli. „Mântuitorul Iisus Hristos ne arată că prin Înviere se trece la o nouă condiție de viață, o viață plină de sănătate sufletească și trupească, deoarece viața subjugată este viața atinsă de boala sufletului, care aduce cu ea și boala trupului. Darul de sănătate pe care îl avem de la Dumnezeu, după ce este pierdut, se poate obține prin a cere ajutor de la Dumnezeu și de la oameni. Dumnezeu așază în interiorul nostru speranța și credința în vindecare, care unite ne dăruiesc răbdarea, medicamentul cel mai valoros în boală și în suferință”, a spus Înaltpreasfinția Sa.
La finalul Sfintei Liturghii, prin contribuţia Centrului eparhial, în parcul Reședinței arhiepiscopale a avut loc o acţiune pastoral-misionară şi social-filantropică dedicată persoanelor cu deficienţe locomotorii, prin care 20 de persoane din cadrul Asociaţiei Persoanelor cu Handicap „Sporting Club” din municipiul Galaţi au participat la o agapă tradiţională și le-au fost dăruite pachete cu alimente de primă necesitate în valoare de 1.000 de lei. La eveniment au participat şi 15 voluntari de la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie și de la Societatea Națională a Femeilor Ortodoxe Române, filiala Galați, care i-au ajutat pe cei cu dizabilităţi.