Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Slujiri arhiereşti în Arhiepiscopia Clujului
Înalt Preasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a oficiat duminică Sfânta Liturghie în Catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca. Pornind de la pericopa evanghelică a zilei, ierarhul a vorbit celor prezenţi despre patima iubirii de arginţi. Conform pericopei evanghelice, demonii izgoniţi de Hristos au intrat într-o turmă de porci din apropiere. Ca urmare a acestei pagube, locuitorii zonei i-au cerut lui Hristos să părăsească acele ţinuturi. Mitropolitul Andrei a subliniat, în cuvântul de învăţătură, că această patimă a iubirii de cele materiale, ca şi orice altă patimă, ajunge în timp să-l domine pe om. În cadrul Sfintei Liturghii, IPS Andrei l-a hirotonit preot pe diaconul Emanuel Cristian Vidican, pe seama Protopopiatului ortodox Bistriţa. La final, consilierului eparhial pe probleme de misiune şi protocol, arhidiaconul Claudiu Grama, i-a fost acordată Crucea patriarhală.
Preasfinţitul Episcop-vicar Vasile Someşanul a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" din Filia Igriţia, ce aparţine de Parohia Tiocu de Sus, Protopopiatul Gherla. După slujbă, ierarhul a sfinţit noul iconostas al bisericii şi a binecuvântat lucrările realizate în ultimii ani în lăcaşul de cult. Catapeteasma a fost sculptată în lemn de tei de către sculptorul Nicolae Câmpean şi pictată de Ovidiu Hulpoi. Ierarhul i-a felicitat pe credincioşi pentru efortul de a duce la bun sfârşit lucrările de înfrumuseţare a bisericii. Conform pr. paroh Dumitru Mamolea, lăcaşul de cult a fost construit în 1895, în 1954 a fost înlocuit acoperişul, iar din 2004 până în prezent au fost făcute mai multe reparaţii.