Duminică, 17 noiembrie, în biserica parohiei Carani, Protopopiatul Timișoara I, a avut loc slujba de sfințire a crucilor ce urmează a fi așezate pe lăcaşul cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”.
Slujiri arhierești în eparhii din Oltenia
Marele praznic al Adormirii Maicii Domnului a fost cinstit de zeci de credincioşi, veniţi la hramul bisericii-bolniţă din incinta reşedinţei Arhiepiscopiei Râmnicului din Râmnicu Vâlcea. Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Altarul de vară din curtea Centrului eparhial. „Preasfânta Născătoare de Dumnezeu este aceea care întrupează toate cele câte au fost vestite prin profeţi şi le transpune în vremea harului ca exemple întrupate. Sfântul Maxim Mărturisitorul accentua că Maica Domnului este «scara ce urcă la cer, pe care a coborât Dumnezeu pe pământ, podul ce duce pământul la cer, uimirea îngerilor». Maica Domnului s-a dăruit deplin Cuvântului prin deplina jertfire a sa pentru Acesta. Maica Domnului ne-a arătat ceea ce trebuie să cunoaștem în viața aceasta și ne călăuzește spre sfințenie”, a explicat ierarhul.
Biserica-bolniţă din incinta reşedinţei Arhiepiscopiei Râmnicului este ctitoria Episcopului Climent, ridicată în anul 1745, ajutat fiind de ieromonahul Teodor şi de monahul Pahomie.
Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica Maioreasa din Drobeta-Turnu Severin, care şi-a serbat hramul. În ajunul sărbătorii, în seara zilei de 14 august, s-a oficiat slujba Prohodului Adormirii Maicii Domnului, urmată de procesiunea în duh de rugăciune în jurul bisericii cu Sfântul Epitaf al Maicii Domnului.
Biserica Maioreasa din Turnu Severin a fost ctitorită în anul 1842 de maiorul Ioan Ciupagea şi de soţia sa, Dumitrana.