În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Slujitorii Catedralei, cu icoana Naşterii Domnului la Reşedinţa patriarhală
În Ajun Crăciunului, slujitorii Catedralei patriarhale au binevestit Naşterea Domnului mergând cu icoana la Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.
Imediat după Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, săvârşită în Catedrală, preoţii au mers în sobor la Reşedinţa patriarhală cântând troparul Naşterii Domnului, unde au săvârşit şi un Polihroniu pentru Patriarhul României. Aici, Preafericirea Sa i-a binecuvântat şi a rostit un cuvânt de învăţătură despre importanţa Praznicului Naşterii Domnului, dar şi despre tradiţia mersului cu icoana şi colindul. "Se cunoaşte tradiţia de a colinda pe credincioşi şi de a merge cu icoana în zilele premergătoare sărbătorii Naşterii Domnului şi mai ales în Ajunul Crăciunului. Acest eveniment reprezintă de fapt o memorare sau o comemorare a ceea ce a avut loc la Betleem. Mai întâi îngerii au binevestit păstorilor de lângă Betleem Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos cântând în cete îngereşti luminoase în noapte "Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu, pe pământ pace şi între oameni bunăvoire". Apoi, păstorii de la Betleem au mers în oraş şi au binevestit Naşterea Pruncului Iisus, Mântuitorul lumii. Memorialul acelui moment deosebit, sfânt, care a devenit centrul istoriei, este redat prin colindătorii care binevestesc Naşterea Domnului ca şi îngerii odinioară la Betleem şi de preoţii şi diaconii care merg cu icoana Naşterii Domnului din casă în casă pentru a binevesti Naşterea Domnului. Este o memorare liturgică, vizuală, a ceea ce a fost începutul mântuirii noastre în Iisus Hristos", a spus Patriarhul României. La final, psalţii Catedralei patriarhale au cântat colinde, iar Patriarhul Daniel i-a răsplătit pe toţi cu daruri.