De sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în biserică, joi, 21 noiembrie, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop‑vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a slujit la hramul Mănăstirii Peștera din
Spectacol caritabil pentru copiii instituţionalizaţi la Zăgujeni
La căminul cultural din comuna Zăgujeni a avut loc joi, 3 noiembrie, spectacolul "Caseta Colombinei", susţinut de trupa de teatru "Credo" a Centrului de Voluntariat al Episcopiei Caransebeşului. Trupa de teatru "Credo" este formată exclusiv din voluntari, elevi din şcolile caransebeşene, care împletit pasiunea pentru actorie, bucuria de a fi împreună, plăcerea de a experimenta şi nu în ultimul rând de a dărui. Spectacolul a fost susţinut special pentru copiii de la Centrul de plasament "Casa noastră" din Zăgujeni, precum şi pentru copiii de la şcoala din această localitate.
În deschiderea spectacolului părintele Călin Ianchiş, consilier social-misionar al Episcopiei Caransebeşului, a spus: "Serviciul social al Episcopiei Caransebeşului, potrivit statutului şi îndatoririlor pe care le are în cadrul Centrului Eparhial, se ocupă mai cu seamă de acele activităţi sociale destinate persoanelor care sunt în imposibilitatea de a-şi asigura traiul zilnic. Însă vreau să accentuez faptul că Sectorul social al Episcopiei Caransebeşului, întreaga lui titulatură, cuprinde şi termenul de social-misionar. Eu consider că aceasta este misiunea noastră pe care vrem să o desfăşurăm astăzi aici, şi anume să vă implicăm şi pe dumneavoastră în tot ceea ce înseamnă credinţă şi cultură. Pe lângă Sectorul social-misionar al Episcopiei Caransebeşului funcţionează Centrul de voluntariat al Eparhiei Caransebeşului, în cadrul căruia tineri din şcolile municipiului Caransebeş se implică în diverse forme, activ în actul social, care pentru dumneavoastră astăzi au învăţat, s-au străduit, şi pentru dumneavoastră vor prezenta o piesă de teatru". Piesa "Caseta Colombinei" a fost scrisă de actriţa Veronica Gherasim şi face parte din genul comediei italiene, care este o formă a teatrului de improvizaţie, ale cărei origini se găsesc în Italia secolului al XVI-lea, ajungând la apogeul popularităţii sale un secol mai târziu şi fiind practicată până în ziua de astăzi.