În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Spectacol tradiţional dedicat Crăciunului la Caransebeş
Marţi, 18 decembrie, Sala de festivităţi "Episcop Elie Miron Cristea" a Episcopiei Caransebeşului a găzduit spectacolul tradiţional în cinstea marelui eveniment dumnezeiesc al Naşterii Domnului, oferit de elevii Seminarului Teologic-Liceal Ortodox "Episcop Ioan Popasu", sub îndrumarea părinţilor profesori.
La acest eveniment a participat şi Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, care a binecuvântat pe cei prezenţi şi a ţinut un cuvânt de învăţătură. "Episcopia Caransebeşului susţine aceste alternative culturale, ale elevilor Seminarului Teologic "Ioan Popasu" din Caransebeş. Episcopia Caransebeşului continuă o frumoasă tradiţie pentru că, de zeci de ani, elevii seminarişti înainte de sărbătoarea Naşterii Domnului interpretează această piesă, Irozii. Mulţumim atât profesorilor care s-au implicat în iniţierea elevilor seminarişti, cât şi elevilor actori care ne-au adus o bucurie cu câteva zile înainte de praznicul Naşterii Domnului şi înainte de a intra în vacanţa de iarnă", a spus Preasfinţitul Lucian. "Pregătirea piesei "Viflaimul" de Victor Ion Popa a fost o inedită bucurie în primul rând pentru elevii seminarişti care se află la a treia ediţie cu pregătirea piesei. Interpretarea personajelor a fost pentru ei şi o încercare de a intra în dramaturgia specifică textului biblic, în felul în care la finalul piesei am văzut un Irod, care a ajuns să se convertească la creştinism. Noi nădăjduim că mesajul acestei piese a fost unul cât se poate de frumos şi ataşat sufletului românesc cu acest prilej al sărbătorilor de iarnă", a mărturisit pr. prof. Pătruţ Bănăduc. Spectacolul s-a bucurat de o prestaţie deosebită oferită de seminarişti într-un grupaj festiv cu un conţinut de calitate, ce a menţinut oaspeţilor noştri emoţia pe tot parcursul spectacolului. La final, ceata de urători îmbrăcaţi în costume tradiţionale au închinat din versurile "Pluguşorului" cele mai bune gânduri de sănătate, spor şi bucurie duhovnicească pentru Anul Nou ce stă să înceapă. Toţi seminariştii prezenţi au primit din partea ierarhului daruri, iar credincioşii au primit iconiţe şi calendare.