Cadrele de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad au participat vineri, 8 noiembrie, de sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitorii lor, la Sfânta Liturghie săvârșită la Mănăstirea
Spectacole de teatru cu scop filantropic la Sibiu
În parohiile Cibin I şi Cibin II din Sibiu se desfăşoară miniproiectul de educaţie social-filantropică "Dăruind vei dobândi". Competiţia se desfăşoară în cadrul concursului de proiecte "Copiii - Mâinile lui Hristos" lansat de Patriarhia Română, în contextul Anului omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor.
Proiectul se desfăşoară pe parcursul lunii martie, cu implicarea celor doi preoţi parohi, pr. Vasile Cristian Dariciuc şi pr. Mihai Sămărghiţan, şi a elevilor clasei vocaţionale de teologie de la Grupul Şcolar de Construcţii şi Arhitectură "Carol I" din Sibiu, coordonaţi de profesoara de limba română Ligia Burcezan. Prin acest proiect, tinerii vor ajuta 10-15 familii nevoiaşe din cadrul parohiilor Cibin I şi Cibin II, prin organizarea unor evenimente. Astfel, la Biserica "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" şi la Capela "Sfântul Apostol Andrei" de la Grupul Şcolar Carol I au loc reprezentări ale scenetei "Hristos a Înviat" realizată de elevi, cu scopul de a sensibiliza membrii comunităţilor parohiale şi autorităţile locale să se implice, prin donaţii, în sprijinirea persoanelor aflate în suferinţă, conform celor precizate de părintele Vasile Cristian Dariciuc. Elevii clasei vocaţionale cu profil teologic ai liceului sibian au pregătit sceneta "Hristos a Înviat", urmând ca după cele trei reprezentări, din banii strânşi prin donaţiile oferite de spectatori, să cumpere alimente care vor fi distribuite semenilor aflaţi în suferinţă. "În cadrul şcolii avem un cerc de teatru intitulat "Metamorfoze", iar împreună cu copiii de la clasa vocaţională de teologie am realizat mai multe spectacole de teatru tematice, de Crăciun şi acum, în apropierea sărbătorii de Paşti", a spus prof. Ligia Burcezan. Toate etapele proiectului "Dăruind vei dobândi" sunt surprinse de aparatul de fotografiat, iar imaginile vor fi prezentate, la final, pe panou, în cadrul şcolii, precum şi la bisericile de pe raza celor două parohii. Noţiuni teoretice de asistenţă socială Pe lângă activităţile practice din cadrul miniproiectului, au loc şi activităţi cu caracter teoretic, tinerilor fiindu-le prezentate noţiuni prin care s-a urmărit familiarizarea acestora cu concepte precum "marginalizare socială", "excluziune socială", "persoană aflată în dificultate", "persoană vârstnică", "persoană cu handicap", "familie săracă", "bolnav". Au fost prezentate, spre exemplificare, din experienţa de pe teren, câteva cazuri de persoane aflate în suferinţă pentru ca tinerii să îşi contureze mai bine tabloul acestor realităţi, după cum a mai menţionat pr. Vasile Cristian Dariciuc. Părintele coordonator a prezentat tinerilor şi modalităţile prin care Biserica vine în sprijinul persoanelor aflate în suferinţă, prin slujbele religioase şi Sfintele Taine, precum şi prin diferite servicii de asistenţă socială şi medicală.