Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
„Speranţe pentru vârsta a treia“
În ziua de 24 februarie a.c., în cadrul Centrului multifuncţional de servicii sociale "Speranţe pentru vârsta a treia" de la Parohia "Pogorârea Duhului Sfânt", a avut loc cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, o activitate cu caracter cultural-artistic şi social-filantropic, care vine în sprijinul persoanelor vârstnice.
Elevii ciclului primar din cadrul şcolilor gimnaziale nr. 5 "Cuza Vodă" şi nr. 43 "Dan Barbilian" din Galaţi, coordonaţi de profesorii de religie din cele două şcoli, au prezentat în faţa celor peste 30 de bătrâni aflaţi în risc de marginalizare socială un program artistic intitulat "Omagiu femeii creştine în prag de primăvară". În cadrul acestuia au fost recitate poezii închinate mamei, au fost interpretate cântece specifice vârstei lor şi a fost prezentată o scenetă despre rolul esenţial pe care bătrânii trebuie să-l aibă în viaţa şi educaţia copiilor. La final, copiii au împărţit celor prezenţi flori, daruri şi felicitări confecţionate cu mâinile lor. Celor 30 de bătrâni din cadrul acestui aşezământ li se asigură servicii medicale, masă zilnică, consiliere psihologică şi asistenţă religioasă, începând cu luna decembrie a anului 2008. Centrul social "Speranţe pentru vârsta a treia" este realizat şi amenajat din fonduri PHARE, accesate de Arhiepiscopia Dunării de Jos ca beneficiar şi Consiliul Local - Galaţi ca partener, scopul acestui aşezământ fiind acordarea de asistenţă psihologică, medicală şi socială, hrană caldă, pachete cu alimente de primă necesitate, îngrijire la domiciliu şi servicii de spălătorie şi călcătorie pentru 50 de bătrâni care au venituri sub salariul minim pe economie şi/sau cu boli cronice. Toate serviciile oferite de acest centru social-filantropic au fost derulate cu implicarea celor 10 salariaţi, care au făcut ca valoarea investiţiilor şi ajutoarelor sociale în sumă de 220.000 de euro (din care 22.000 de euro reprezintă contribuţia beneficiarului) să se constituie într-o "speranţă pentru cei de vârsta a treia".