Miercuri, 20 noiembrie, sărbătorirea Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul a fost prilej binecuvântat pentru soborul ierarhilor, al preoților și diaconilor, dar și pentru mulțimea pelerinilor prezenți la
Starețul Mănăstirii Nicula a fost condus pe ultimul drum
Părintele arhimandrit Nicolae Moldovan, starețul Mănăstirii Nicula, județul Cluj, a fost înmormântat duminică, 3 noiembrie. Slujba de înmormântare a fost săvârşită de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, împreună cu Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, înconjurați de un numeros sobor de preoți și diaconi.
Au luat parte, pentru a aduce un ultim omagiu, oficialități civile și militare, precum şi mulțime de credincioși. Cu acest prilej, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a transmis mesajul „Părintele arhimandrit Nicolae Moldovan, stareţul Mănăstirii Nicula - un monah misionar, harnic şi jertfelnic”, care a fost citit de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei.
Arhimandritul Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, a prezentat biografia arhimandritului Nicolae Moldovan şi principalele realizări ca stareț al Mănăstirii Nicula. La finalul slujbei, sicriul cu trupul părintelui stareț Nicolae Moldovan a fost purtat în procesiune în jurul bisericii și înhumat în cimitirul mănăstirii.
Arhimandritul Nicolae Moldovan s-a născut la 23 decembrie 1960 în Agrișu de Sus, județul Bistrița-Năsăud. În toamna anului 1991, a intrat în obștea Mănăstirii Nicula, unde a fost călugărit un an mai târziu, în 1992, primind numele Nicolae. În 1993, a fost numit econom al mănăstirii și a fost hirotonit de Mitropolitul Bartolomeu Anania, devenind diacon și, ulterior, preot. În anul 2000 a fost ridicat la rangul de protosinghel. În 2012, a fost numit stareț și hirotesit arhimandrit. În cei 12 ani de stăreție, arhimandritul Nicolae Moldovan s-a remarcat prin grija sa profundă față de mănăstire și față de cei care veneau în căutarea alinării sufletești, slujind necontenit și implicându-se în numeroase proiecte duhovnicești și administrative.