La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
„Ştiinţele socio-umane şi religia“, simpozion interjudeţean la Dorohoi
Sâmbătă, 24 noiembrie, la Seminarul Teologic Liceal "Sf. Ioan Iacob" din Dorohoi, s-a desfăşurat Simpozionul Interjudeţean "Ştiinţele socio-umane şi religia - principalele responsabile de educaţia morală a tinerei generaţii". Conceput încă de anul trecut, simpozionul, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani şi profesori de specialitate de la şcoli şi licee din Botoşani şi Dorohoi, şi-a găsit finalitatea în această primă întâlnire desfăşurată pe două secţiuni: "O radiografie morală a societăţii contemporane din perspectiva finalităţilor ştiinţelor socio-umane şi religiei" şi "Funcţia educativă a ştiinţelor socio-umane şi religiei."
Pr. prof. Constantin Muha, directorul Seminarului Teologic Liceal "Sf. Ioan Iacob" Dorohoi, a menţionat: "Acest proiect şi-a atins obiectivele propuse, stimulând interesul profesorilor de ştiinţe socio-umane şi religie pentru problematica interdisciplinarităţii, realizând un schimb de experienţă util şi necesar profesorilor de ştiinţe socio-umane şi religie şi stimulând preocupările profesorilor de ştiinţe socio-umane şi religie în direcţia optimizării demersului didactic propriu, menit să contribuie la ameliorarea climatului social". (C.N.)