În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Strategii pastorale pentru protejarea familiei contemporane
Întâlnirile preoţilor din Cercul pastoral-misionar Arad s-au reluat joi, 28 octombrie, la biserica Parohiei Arad - Micălaca Veche, sub preşedinţia pr. prof. dr. Ioan Tulcan. S-au stabilit, mai întâi, aspectele tehnice, astfel ca data obişnuită de întrunire să fie ultima joi din fiecare lună, iar dacă va fi o sărbătoare în această dată, întâlnirea se va devansa cu o săptămână. De aceea, au fost programate următoarele două întâlniri din acest an: la Parohia Aradul-Nou pe data de 25 noiembrie şi la Parohia de pe str. 6 Vânători, în data 16 decembrie, între orele 9.00 – 11.00.
Părintele Iacob Bupte, vicar eparhial şi preot al parohiei- gazdă, a felicitat pe pr. Ioan Tulcan şi corul Catedralei Vechi "Armonia", dirijat de prof. Ovidiu Boar, pentru reuşita de la Concursul corurilor catedralelor din Patriarhia Română, desfăşurat la Bucureşti, în 27 octombrie, unde au obţinut premiul special al juriului. Părinte dr. Nicu Breda, protopopul Aradului şi cadru didactic la Facultatea de Teologie "Ilarion V. Felea" din Arad, a mulţumit pentru invitaţia de a participa la această întrunire, evidenţiind beneficiile acestor întâlniri, pentru uniformizarea slujirii liturgice, cât şi pentru intensificarea activităţii pastorale a preoţilor. Referatul cu tema "Familia creştină" a fost pregătit şi prezentat de părintele Pavel Goldiş, de la Parohia Arad - Micălaca Veche, care a prezentat temeiurile biblice ale întemeierii familiei şi pericolele care se pun la adresa acesteia din partea filosofiei şi a societăţii secularizate. Discuţiile ce au urmat au vizat posibile strategii pastorale pentru protejarea familiei creştine în contemporaneitate, între acestea reliefându-se o preocupare mai intensă, ce trebuie avută în vedere de către preoţii parohi, pentru catehizarea tinerilor, anterioară şi posterioară Tainei Cununiei. Un alt aspect a vizat conştientizarea mirilor vizavi de oficierea slujbei în incinta bisericii parohiale, de domiciliu, pentru o integrare reală a lor în viaţa comunităţii de care aparţin.