La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Studenţi teologi din toată ţara se întâlnesc la Mănăstirea Tismana
La Mănăstirea Tismana, judeţul Gorj, a început ieri simpozionul naţional studenţesc cu tema „Sfânta Scriptură, izvor viu al vieţii creştine şi al teologiei ortodoxe“. Simpozionul, care se va încheia astăzi, 17 mai, este organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii din Craiova. Manifestarea pune în practică hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care a consacrat anul 2008 Sfintei Scripturi şi Sfintei Liturghii, după cum informează un comunicat de presă al Facultăţii de Teologie din Craiova.
„Acest simpozion naţional studenţesc se doreşte a fi piatra de temelie a unei manifestări de tradiţie anuală, prin care se urmăreşte încurajarea contactelor între studenţii teologi din diferite centre universitare“, a precizat conf. univ. Mihai Valentin Vladimirescu. La simpozionul de la Mănăstirea Tismana participă 40 de studenţi de la toate facultăţile de teologie ortodoxă din România, cele mai bune lucrări fiind premiate de organizatori. (C.B.)