Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Tabără de creație artistică la o parohie gorjeană
În Parcul Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a Parohiei Țicleni din județul Gorj a avut loc, în zilele de 17 și 18 iulie, cea de-a treia ediție a taberei de creație artistică pentru copii GorjFest. Anul acesta, numărul participanților a fost mai mare comparativ cu cel al primelor două ediții, bucuria și emoția descoperirii unor noi pasiuni fiind sentimentele care i-au încercat îndeosebi pe cei mici. Evenimentul a fost organizat de Primăria orașului Țicleni împreună cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Casa de Cultură a orașului Țicleni și Parohia Țicleni, desfășurându-se cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei.
La ediția din acest an a taberei de creație au participat meșterii populari Daciana Ungureanu, Dumitru Coneru și Liliana Arapu, profesoara Cristina Ciolacu, Pompiliu Ciolacu, meșter iconar, artistul fotograf Teodor Dădălău, prozatorul Dorin Brozbă și mulți alți meșteri și creatori populari din localitate și din alte zone ale țării. Peste 60 de copii au luat parte cu entuziasm la toate atelierele de creație, manifestând mult interes pentru a afla cât mai multe lucruri noi. Pe parcursul celor două zile, ei au învățat să picteze pe sticlă, să coasă, să țeasă, să modeleze lutul, să lucreze cu roata olarului și să creeze obiecte decorative.
Festivitatea de premiere a copiilor participanți la ateliere a avut loc marți, 18 iulie. „Am avut plăcerea să iau parte la câteva dintre ateliere. Văzând pasiunea, curiozitatea și entuziasmul copiilor, sunt mai încrezător ca oricând în viitorul nostru cultural. A fost o experiență uimitoare să văd cum această inițiativă a reușit să aducă laolaltă tineri talentați și meșteri experimentați și să îmbogățească viața comunității într-un mod atât de semnificativ. Aș dori să îndemn toate comunitățile din Gorj să încerce să implementeze și să susțină inițiative similare”, a afirmat cu acest prilej Mihai Istrate, subprefectul județului Gorj, se arată pe site-ul mitropoliaolteniei.ro.