Comunitatea Parohiei Vad, judeţul Braşov, a adus cinstire Maicii Domnului în zi de hram prin participarea la Sfânta Liturghie săvârşită joi, 21 noiembrie, de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu,
Tabăra ecumenică de la Loreto
Elevi ai Liceului Teoretic "Traian Lalescu" din Reşiţa au participat între 2 şi 9 august la a II-a ediţie a taberei ecumenice "Da EurHope a EurHome" din Loreto, Italia. La manifestările organizate în timpul taberei au participat 120 de tineri de diferite confesiuni şi ţări care au format o "familie" şi au construit "Campo Ecumenico".
Tineri catolici, anglicani, luterani şi un grup de 45 de tineri români ortodocşi şi catolici, elevi ai Liceului Teoretic "Traian Lalescu" din Reşiţa, coordonaţi de pr. prof. Nicolae Chiosa, au participat la cea de-a doua ediţie a taberei ecumenice "Da EurHope a EurHome" din Loreto, Italia. Cu binecuvântarea şi susţinerea Preasfinţitului Lucian, Episcopul Caransebeşului, elevii români care au ajuns la Loreto, după pelerinajul Loppiano - La verna - Assisi, au privit plini de entuziasm diversitatea de la Centrul "Giovani Paolo II" şi faptul că aceasta nu a rimat în nici un moment cu divizarea, ci cu dragostea, credinţa şi bucuria de a te dărui celuilalt. Timp de o săptămână, tinerii au încercat să-şi consolideze baza de unitate construită anul trecut. Au participat la rugăciuni şi slujbe ecumenice, dar şi la Sfinte Liturghii oficiate de fiecare confesiune în ritul propriu. Au împărtăşit bucuria aspectelor comune şi tot împreună au trăit şi micile tristeţi cauzate de unele diferenţe dintre ei. Conferinţă ortodoxă Pe 6 august, grupul de tineri a vizitat oraşul LâAquila, localitate care pe 6 aprilie 2009 a fost lovită de un cutremur care a omorât 308 oameni. La sfârşitul acestei zile, tinerii au realizat mai mult ca niciodată cât de important este să-i iubeşti nu numai pe cei ce-ţi stau alături şi au înţeles că singura cale spre unitate este Însuşi Iisus Hristos. Ziua de 7 august şi-a făcut debutul cu Sfânta Liturghie ortodoxă, urmată de o conferinţă axată pe particularităţile acestei slujbe. În cadrul conferinţei, pr. prof. Nicolae Mirişan a tâlcuit, punct cu punct, principalele momente ale dumnezeieştii liturghii, răspunzând apoi numeroaselor întrebări adresate de tinerii participanţi. Cina şi seara tradiţională au încheiat această zi, într-o atmosferă plăcută, împărtăşind cu ceilalţi atmosfera tipic românească. "Nu a fost nimic care să ne doboare" În noaptea de veghe din Santa Casa, au participat mai mulţi tineri care au mărturisit bucuria de a fi împreună. Hoffmann Karinaţ: "Acolo te simti plin de iubire, încât cei care te privesc doresc să le împărtăşeşti şi lor bucuria din ochii tăi. Am trăit împreună emoţii şi sentimente, am râs şi am plâns împreună, iar asta arată cât de importanţi suntem unii pentru alţii." Delia Mărcuţ: "Ne-am ţinut de mâini ca să ajungem sus şi nu a fost nimic care să ne doboare".