De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Tabăra „Micul creștin” la Mănăstirea Caraiman
Protoieria Sector 5 Capitală a organizat, în perioada 1-7 august 2019, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, tabăra de creație „Micul creștin”. În cadrul evenimentului desfășurat la Centrul social-pastoral „Sfânta Cruce” de la Mănăstirea Caraiman, copiii au participat la ateliere de creație, drumeții, precum și la slujbele săvârșite la mănăstire.
Programul taberei de creație „Micul creștin” a fost unul divers. În fiecare zi, participanții au realizat o activitate diferită. În cadrul atelierelor de creație, copiii și-au confecționat ecusonul de participare, felicitări, precum și ornamente pentru cei dragi. Plecați din tumultul bucureștean, copiii s-au bucurat de drumețiile organizate la Gura Diham și la Cascada Urlătoarea, unde au descoperit frumusețea naturii și liniștea specifică zonei. De-a lungul acestei perioade au vizitat Casa Memorială Cezar Petrescu, Mănăstirea Sinaia și Castelul Peleș, locuri în care au primit cu entuziasm informațiile privind frumusețea arhitecturală și dotările tehnice pe care le au aceste obiective încărcate de istorie.
Atunci când timpul nu a fost favorabil excursiilor, copiii au desfășurat activități sportive în spațiul special amenajat în incinta Mănăstirii Caraiman. De asemenea, cei mici au participat și la programul liturgic oficiat în bisericile așezământului monahal în această perioadă. „Aceste activități educațional-religioase şi recreative desfășurate la nivelul parohiei, al organizațiilor de tineret, la nivelul protoieriilor şi al întregii eparhii sunt o șansă pentru toţi tinerii de a redescoperi Biserica drept locul unde sunt bine primiți, respectați și iubiți, loc al comuniunii și prieteniei, al reconcilierii și redescoperirii sensului profund creștin al vieții. Într-o lume grăbită, agitată, care de multe ori parcă uită reperele fundamentale, valorile educației religioase și culturale oferite de Biserică pot reprezenta un reper spiritual esențial, un liant între toate cunoștințele dobândite prin studiul celorlalte discipline. Prezenţa tinerilor în pridvorul bisericilor şi lângă icoanele sfinţilor este o reală nădejde a formării trainice a viitoarelor generaţii de români responsabili”, ne-a declarat părintele Valer Ulican, protopop al Protoieriei Sector 5 Capitală.
Festivitatea de încheiere a taberei a avut loc în seara zilei de 6 august cu înmânarea diplomelor de participare şi organizarea unui foc de tabără.