În Cimitirul „Eroii Revoluției” din Capitală au fost pomeniți sâmbătă, 21 decembrie 2024, martirii din decembrie 1989. Slujba Parastasului a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul,
Tabere pentru copii şi cateheze în parohiile bihorene Boianu Mare şi Tilecuş
Timp de patru zile, 18 copii au participat la tabăra organizată în vacanţa de vară de Parohia Boianu Mare, în parteneriat cu Asociația Cultural-Educativă „Educoolt”, alături de Manuela Bârza, profesoară de limba și literatura română, voluntarii Cezar Bârza, Iulia Farcaș, Carmen Varga și Carla Varga. Fiecare zi a taberei a avut ca temă unul dintre cele patru elemente: apă, aer, pământ și foc. Prima zi a fost dedicată jocurilor cu apă; ziua a doua a fost o călătorie pe „aripile” aerului în pădurea Fanagâșa; ziua a treia, dedicată pământului, a fost petrecută de copii la muzeul amenajat de familia Pop Dorel și Daniela, unde au văzut la lucru războiul de țesut, au frământat pâine, au tors, au mânuit acul prin găurile fine ale etaminei, au folosit o moară manuală de porumb și au savurat bunătățile pregătite pentru ei de gazde; iar ziua a patra, dedicată focului, a fost prilejul pentru o discuție despre soare.
Transpunând în plan duhovnicesc, copiii au înțeles, la final, că ceea ce trebuie să descopere sunt darurile, talentele sau talanții cu care au fost înzestrați de la Dumnezeu și pe care trebuie să le dezvolte și să le pună în slujba celorlalți. Tabăra s-a încheiat cu un spectacol de talente, urmat de o festivitate de premiere. În fiecare zi copiii au primit o masă, în regim catering, finanțată de Primăria Comunei Boianu Mare, și o gustare, pregătită de mame și bunici.
Tabără de creaţie religioasă la Tilecuş
În cadrul proiectului „Hristos împărtășit copiilor”, în Parohia Tilecuş din Protopopiatul Oradea, s-a desfăşurat a doua ediţie a taberei de creaţie religioasă cu tema „Maica Domnului, Ocrotitoarea copiilor”, organizată de parohie, alături de Cristina Chirilă, profesoară de engleză și franceză din Tileagd și președinta Asociației „Comunitatea suntem noi toți”. Copiii au beneficiat de o cateheză despre Maica Domnului și cinstirea ei în tradiția creștin-ortodoxă. Apoi, în Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Tilecuş, s-au desfășurat mai multe activități cu caracter cultural-educațional menite să vină în sprijinul tinerilor și copiilor din parohie. La tabără au participat 45 de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 17 ani, iar la cursurile de pictură pe sticlă, au participat copiii cu vârstele peste 8 ani. Activitatea a fost una gratuită, participanților oferindu-li-se toate rechizitele necesare (pensule, vopsele, planșe de sticlă etc.), dar și îndrumare profesională de specialitate. (Pr. Ioan Morar, prof. Anamaria Morar, pr. Sebastian Lakatos)