De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Tabere pentru copii și tineri la centrul socio‑cultural de la Tărlungeni, Braşov
În cadrul Protopopiatului Brașov, la Centrul socio‑cultural „Sfânta Eugenia” din Tărlungeni, au avut loc taberele de vară pentru copiii cu vârstele cuprinse între 8 și 14 ani.
Pe parcursul celor șase zile, în perioada 27 august - 1 septembrie, copiii au avut parte de o serie de activități educative și totodată relaxante pentru că s‑au desfășurat sub formă de jocuri. În fiecare dimineață și seară, copiii au participat la programul de rugăciune în bisericuța ce deservește Centrul social „Sfânta Eugenia”, dezvoltarea duhovnicească a participanților fiind principalul obiectiv al organizatorilor acestei tabere.
Copiii au participat, de asemenea, la ateliere biblice, activităţi sportive, ateliere de pictură pe sticlă, curs de prim ajutor. De asemenea, s‑au bucurat şi de o drumeție în Canionul 7 scări - unde au avut în program participarea la un curs de supraviețuire pe munte, desfășurat cu sprijinul echipei Salvamont Săcele, dar și un program distractiv la Paradisul Acvatic Brașov.
În cadrul taberei, copiii au avut ocazia de a reflecta și înțelege mai bine valențele postului, în zilele de miercuri și vineri, care au avut în centru ziua de joi cu prăznuirea Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul, când au participat la rânduiala Proscomidiei, aducând, fiecare, prescură și pomelnicul, iar cei care s‑au spovedit, în cadrul Sfintei Liturghii s‑au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului.
Tabăra s‑a încheiat cu un moment festiv atunci când după Sfânta Liturghie au fost sfințite icoanele cu chipul Sfântului Ierarh Nicolae, realizate de copii. Cu acest prilej, au fost oferite diplome participanților și voluntarilor și au fost felicitați toți cei prezenți pentru frumoasă activitate desfășurată. După Sfânta Liturghie a fost săvârşită slujba de Te Deum, cu prilejul începerii noului an bisericesc.
Participanții au plecat din tabără cu un sentiment reînnoit al credinței și cu relații mai strânse cu ceilalți credincioși. Experiența din tabără are un impact profund, întărind valorile morale și oferind un cadru sigur și pozitiv pentru dezvoltarea personală și spirituală. După o astfel de experienţă, mulți tineri se întorc acasă cu o viziune mai clară asupra rolului religiei în viața lor și cu dorința de a continua implicarea în activități religioase și comunitare.
Taberele religioase reprezintă, astfel, o oportunitate valoroasă de a îmbina credința cu comunitatea și recreerea, având un rol esențial în formarea tinerilor din punct de vedere spiritual și moral.