În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
„Taifas duhovnicesc“ la Biserica Vovidenia
Biserica Vovidenia din Iaşi a fost, joi seară, gazda unei noi întâlniri a membrilor Asociaţiei Tineretului Ortodox Român (ATOR) - filiala Iaşi. Invitatul întâlnirii a fost pr. prof. dr. Ioan Cristinel Teşu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă "Dumitru Stăniloae" din Iaşi, care a vorbit despre Taina Sfintei Cununii.
Joi, 22 martie 2012, tinerii din ATOR - filiala Iaşi s-au întâlnit în Biserica Vovidenia din Iaşi, unde pr. prof. dr. Ioan Cristinel Teşu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă "Dumitru Stăniloae" din Iaşi a susţinut o prelegere despre Taina Sfintei Cununii. Cuvântul părintelui profesor a fost precedat de oficierea slujbei Paraclisului Maicii Domnului. În cuvântul adresat tinerilor atoreni, pr. prof. dr. Ioan Cristinel Teşu a vorbit despre criteriile în alegerea partenerilor de viaţă, despre importanţa prieteniei şi a familiei bazate pe valorile creştine şi frumuseţea vieţii în doi, privite atât din punct de vedere teologic, cât şi psihologic şi sociologic. "Fiecare dintre noi simţim nevoia de comunicare şi comuniune, nevoia de a împărtăşi celuilalt bucuriile şi întristările noastre, de a umple un gol din sufletul nostru. Singurătatea este suferinţa cea mai înfricoşătoare. Tocmai de aceea Dumnezeu nu a vrut ca omul să fie singur. Dumnezeu a creat-o pe Eva din coasta lui Adam pentru a fi alături de inima lui. De aceea, şi la Taina Sfintei Cununii, mireasa stă în stânga mirelui, devenind, în mod simbolic, sufletul şi inima celui cu care îşi va petrece întreaga viaţă", a spus pr. prof. dr. Ioan Cristinel Teşu. Asociaţia Tineretul Ortodox Român - filiala Iaşi organizează săptămânal întâlniri denumite generic "Taifas duhovnicesc" la Biserica Vovidenia. În cadrul acestor întâlniri, tinerii cântă Paraclisul Maicii Domnului după care discută împreună cu un invitat pe marginea unei teme propuse de ei. Odată cu începerea Postului Mare, discuţiile s-au îndreptat spre Sfintele Taine, fiind abordate, pe rând, Botezul şi Mirungerea - invitat pr. Mihai Zvorâşte, Spovedania - invitat pr. Dumitru Carp şi Împărtăşania - invitat pr. Alin Preotu.