În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Târg caritabil la Parohia „Mihai Bravu” din Capitală
La Biserica „Sfântul Fanurie” – Mihai Bravu din Capitală continuă tradiția programului „Bucurii de Sărbători”. La praznicul Sfântului Nicolae, curtea bisericii a fost locul în care s‑a desfășurat cel de‑al doilea târg caritabil menit să-i ajute, de data aceasta, pe cei 400 de copii nevoiași din localitatea Murgeni, județul Vaslui, dar și pe cei 11 copii cazați împreună cu mamele lor la Centrul Social „Sfântul Cuvios Stelian” din Parohia Podgoria, comuna Tătaru, județul Prahova. O parte din daruri vor ajunge și la căminul de bătrâni din Ocnele Mari. Inițiativa acestei acțiuni umanitare aparține tinerilor apropiați bisericii, care se bucură de sprijinul și binecuvântarea preotului paroh Cristian Popa.
„Sfântul Nicolae este Ierarhul care ne îndrumă către faptele pe care le avem de săvârșit pe calea mântuirii. Credința și faptele vieții lui, dar și strădania de a aduce oamenii la Dumnezeu sunt o pildă vie pentru noi. De aceea Biserica se străduiește să păstreze curăția sufletească a tinerilor învățându‑i să dăruiască pentru ca, la rândul lor, să poată primi bucuria darului pe care ni‑l aduce Dumnezeu prin întruparea Fiului Său. Parohia «Mihai Bravu» a organizat și anul acesta Târgul de Moș Nicolae prin strădania tinerilor și a copiilor din biserică. Ca să știi să primești și să prețuiești darurile lui Dumnezeu, trebuie să înveți să dăruiești, și astfel tinerii și copiii care s‑au străduit să pregătească cu mâinile lor daruri și obiecte pentru alții au făcut lucrul acesta ca să învețe sentimentul acesta, al dăruirii. De aceea noi organizăm în fiecare an Târgul de Sfântul Nicolae, pentru ca obiectele acestea pe care le‑au pregătit și pe care le oferă credincioșilor să ajute mai departe copiii care au nevoie de sprijinul și de solidaritatea noastră, de iubirea manifestată în actele concrete ale dăruirii. Nu ne gândim numai la darurile acestea materiale, ci mai ales la darul profund, acela al credinței, al iubirii, al sentimentului că nu ești singur, că cineva se gândește la tine. Uneori, faptul că cineva te poartă în gând valorează mai mult decât celelalte daruri văzute. Ne bucurăm că tinerii din parohie au răspuns și anul acesta cu entuziasm și nădăjduim că strădania lor își va găsi ecoul în sufletele și conștiințele celor care se vor bucura de gestul acesta de iubire si dăruire creștină”, a mărturisit preotul Cristian Popa.
După slujba Sfintei Liturghii, credincioșii prezenți au cumpărat din obiectele realizate de tinerii voluntari, solidarizându‑se astfel la această lucrare de binefacere. „Au participat peste 100 de tineri și copii din parohie, dar și din alte părți. În entuziasmul lor, majoritatea au implicat în această acțiune prieteni apropiați, dar și pe cei din familiile lor. S‑a lucrat cu drag și cu multă dăruire, dar și cu sentimentul responsabilității bunului creștin. Ca în fiecare an, am avut parte de sprijinul slujitorilor Sfântului Altar, precum și de cel al credincioșilor din parohie”, a spus Elena Simion, unul dintre organizatorii târgului. Cu banii adunați din vânzarea obiectelor manufacturate se vor cumpăra alimente care vor ajunge sâmbătă, 12 decembrie, la cei nevoiași.