În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Târg caritabil pentru copii de Sfântul Nicolae la Parohia „Sfântul Fanurie“ - Mihai Bravu
În 6 şi 7 decembrie, curtea Bisericii „Sfântul Fanurie“ - Mihai Bravu a fost locul desfăşurării unei iniţiative umanitare la care au participat peste 60 de tineri, cu scopul de a ajuta mai bine de 400 de copii sărmani din localitatea Fruntişeni, Vaslui. „Ca întotdeauna, Sfântul Nicolae deschide sufletele oamenilor şi îndeamnă pe credincioşi la fapte bune. Nu este primul an când facem astfel de acţiuni umanitare. A devenit o tradiţie ca în preajma Sfântului Nicolae şi de Crăciun să ajutăm comunităţi foarte sărace din ţară, prin contribuţia benevolă a credincioşilor. În afară de ajutorarea copiilor săraci, mai avem activităţi permanente la căminele de bătrâni din Capitală. Ceea ce m-a impresionat la acest târg caritabil a fost entuziasmul cu care tinerii au participat. Timp de o lună de zile, ei au manufacturat obiectele, expuse mai apoi, spre vânzare, în curtea bisericii. De asemenea, au mai participat familiile, prietenii şi cunoscuţii lor, pe care i-au antrenat în această activitate. Este o perioadă în care trebuie să cultivăm binele, solidaritatea şi deschiderea către oameni“, a spus părintele Cristian Popa, parohul Bisericii „Sfântul Fanurie“ - Mihai Bravu.
Cu banii strânşi din vânzarea obiectelor confecţionate de cei peste 60 de voluntari, membri ai Asociaţiei Ortodoxe pentru o Lume Nouă (AOLN), se vor cumpăra daruri pentru 400 de copii din comuna Fruntişeni, Vaslui.
„Foarte mulţi tineri au luat parte la această acţiune, de la copii de şcoală generală, liceu, la tineri până în 30 de ani şi mult peste această vârstă. Fiecare a venit cu câte o idee şi a lucrat cu mult drag. Am fost impresionaţi de implicarea oamenilor din parohie, pentru că fiecare a cumpărat câte ceva, indiferent de veniturile lor. Cu banii obţinuţi vom cumpăra daruri pe care le vom oferi copiilor din Fruntişeni, în 13 decembrie. Am mai fost de câteva ori la ei, în anii din urmă. Sunt copii care nu au ieşit niciodată din satul lor, care nu au canalizare, nu au curent electric şi cu care noi am încercat să facem tabere, pe perioada verii, pentru a-i scoate din mediul lor“, ne-a precizat Mădălina Ionescu, voluntar AOLN. (Raluca Brodner)