La Praznicul Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, miercuri, 25 decembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și
Târg de caritate la Parohia „Sfântul Antonie“-Titan
Duminică, 2 martie, continuă târgul de caritate organizat de Parohia „Sfântul Antonie cel Mare“-Titan din Bucureşti pentru ajutorarea copiilor cu situaţii şcolare foarte bune, dar din familii defavorizate, monoparentale şi cu dizabilităţi.
Evenimentul caritabil va avea loc în curtea bisericii, după săvârşirea Sfintei Liturghii. „La iniţiativa grupului de tineri care participă la proiectul catehetic «Contribuţia Bisericii la formarea tinerei generaţii» al parohiei noastre a fost organizat târgul de caritate. Acesta este la a treia ediţie, iar în acest an este denumit «Trimite la culcare un copil într-un pătuţ moale». Toate fondurile ce s-au strâns duminica trecută, 23 februarie, dar şi duminica aceasta, 2 martie, sunt destinate Campusului pentru copii «Sfântul Sava» de la Bisoca, judeţul Buzău“, a precizat pr. Marius Suiugan, slujitor la Biserica „Sfântul Antonie cel Mare“-Titan din Capitală.
Pentru cei care vor contribui la strângerea de fonduri, tinerii au pregătit mărţişoare, felicitări, dulciuri, ceai cald, vin fiert.
Ediţiile anterioare ale târgului de caritate au fost destinate achiziţionării de produse alimentare, articole vestimentare şi rechizite pentru cei 80 de copii cu dizabilităţi de la Complexul de servicii comunitare „Sfântul Andrei“ din Ploieşti, pentru copiii din Aşezământul de la Valea Plopului, dar şi pentru cei 60 de bătrâni de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Ciolpani. De asemenea, parohia bucureşteană „Sfântul Antonie cel Mare“-Titan a mai organizat de-a lungul timpului mai multe acţiuni caritabile, precum oferirea de consultaţii şi tratamente oftalmologice gratuite şi campanii de donare de sânge.
Campusul pentru copii de la Bisoca este deschis pe perioada verii şi oferă găzduire gratuită pentru aproape 2.000 de copii care nu îşi pot permite sau nu are cine să-i ducă într-o tabără de vară la munte. Acesta a fost înfiinţat în anul 1995 şi este compus dintr-o bisericuţă în stil maramureşean, două pavilioane cu etaj şi se află în apropierea mănăstirilor Poiana Mărului şi Găvanu.