La un centru comercial din Sibiu s-a organizat în primele zile de primăvară un târg de mărţişoare, eveniment la care au participat peste 100 de copii din grădiniţele şi şcolile din parohiile Turnişor I şi Cisnădie II. Deschiderea expoziţiei cu obiectele confecţionate la atelierele creative a avut loc vineri, 1 martie, în prezenţa preoţilor parohi şi a cadrelor didactice.
Copiii participanţi la Târgul de mărţişoare provin de la grădiniţele şi şcolile de pe raza celor două parohii din Sibiu, respectiv oraşul Cisnădie. O bună parte dintre aceşti copii sunt beneficiarii serviciilor oferite de Centrul de zi al Parohiei Cisnădie II sau elevii de la instituţiile de învăţământ partenere cu Parohia Turnişor I. Astfel, parteneriatul cu Grădiniţa 20 din cadrul Şcolii nr. 10 din Sibiu se concretizează prin multe activităţi cu preşcolari de aici, coordonate de preotul Ciprian Creangă şi cadrele didactice. La târgul de vineri, câţiva preşcolari, însoţiţi de profesorii lor, au avut posibilitatea să-şi arate creativitatea şi abilităţile în dezvoltare, prin realizarea unor obiecte artizanale.
„Ne bucurăm de oportunitatea oferită de acest centru comercial de a fi prezenţi cu mai mulţi copii de la parohiile noastre. Copiii au învăţat să confecţioneze mărţişoare, felicitări şi alte obiecte ornamentale cu specific de sezon. Am venit cu 45 de copii care participă săptămânal la activităţile centrului de zi afiliat bisericii noastre şi coordonat de profesori şi educatori apropiaţi de parohia noastră. Arătăm celor din jur ce ştim să facem, iar din banii obţinuţi vom face o bucurie copilaşilor printr-o excursie la mănăstirile şi obiectivele turistice din jurul Sibiului“, ne-a spus preotul Constantin Iacob de la Parohia Cisnădie II.
Obiecte hand-made
La atelierele de lucru, cei peste 100 de copii, sub îndrumarea profesorilor şi a reprezentanţilor centrului comercial, au pus la dispoziţia vizitatorilor foarte multe produse hand-made, iar buna-dispoziţie şi energia specifică vârstei celor mici au creat o atmosferă plăcută, pregătitoare pentru sosirea primăverii.
„Obiectivul primordial a fost de a-i bucura pe copii şi de a confecţiona mărţişoare, felicitări, origami, lumânări din ceară curată şi alte obiecte ce surprind această bucurie de aşteptare a primăverii. Sperăm să devină o tradiţie această manifestare şi să realizăm în anii următori şi o expoziţie“, ne-a explicat profesoara Camelia Nicoleta Iacob. Copiii au participat la activităţi cu mult entuziasm, cu bucuria de a-şi vedea munca răsplătită pe măsura eforturilor depuse.