În ziua praznicului Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, credincioșii Bisericii „Sfântul Nicolae”‑Ghica, paraclis universitar din București, au trăit un moment de mare bucurie
Târnosirea bisericii din Bârsăul de Jos, județul Satu Mare
Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a târnosit biserica din Bârsăul de Jos, Protopopiatul Satu Mare, duminică, 25 august. Ierarhul a săvârşit după sfințirea lăcașului Sfânta Liturghie și a rostit un cuvânt de învățătură.
Biserica din Bârsăul de Jos, veche de peste 150 de ani, a suferit lucrări de înnoire parțiale. A fost reorganizat Sfântul Altar și biserica a fost împodobită la interior. De asemenea, a fost renovată și la exterior. Cu acest prilej, alături de hramul vechi al lăcaşului de cult, dedicat Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, ierarhul a oferit și cel de-al doilea hram, sărbătoarea Sfântului Iosif Mărturisitorul din Maramureș, ocrotitorul Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.
Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de un grup coral mixt, dirijat de pr. lect. dr. Petrică Aurelian Covaciu, fiu al satului, iar la chinonic au cântat Radu Cuceu, solist al Operei „Bastille” din Paris, Aurelian Filip și preoteasa Cristina Maria Tăut din Iegheriște.
Alături de credincioşii din zonă, la Sfânta Liturghie au participat şi credincioşi din străinătate, fii ai satului care au venit la evenimentul târnosirii bisericii.
În cuvântul de învățătură despre Sfânta Evanghelie a duminicii, a minunii potolirii furtunii de pe mare, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin a subliniat că „Biserica ne ajută să înțelegem că ea este o corabie. Ne învață teologia Sfinților Părinți că ea este corabia care ne poartă spre Împărăția lui Dumnezeu. (...) Și întotdeauna la cârma ei este Hristos, Care este cu noi, este în mijlocul nostru. Fără Hristos, valurile ar putea să înghită Biserica, ce este ca o corabie purtată de vânt pe valuri”.
La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin a oferit preotului paroh Nicolae Bozga Ordinul „Preot Nicolae Gherman”, iar diplome ale Anului omagial au fost oferite Consiliului parohial, primarului Traian Ciurdaș, binefăcătorilor Paul Sorin, Rodica Armaș, Octavian Petric și fostului preot paroh Iosif Covaciu. De asemenea, ierarhul a primit din partea preotului paroh și a credincioșilor un omofor, un epitrahil și un coș cu flori.