De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Târnosirea bisericii din Tisa, în Episcopia Hunedoarei
În Duminica a doua după Rusalii, a Sfinţilor Români, Preasfinţitul Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, s-a aflat în mijlocul credincioşilor din localitatea Tisa, Parohia Burjuc, unde a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie şi slujba de târnosire a bisericii cu hramul "Pogorârea Sfântului Duh", înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi.
Puţine izvoare vorbesc despre acest lăcaş de cult realizat în anul 1700, în satul Chelmac din judeţul Arad. Se ştie că strămutarea pe actualul amplasament, în localitatea Tisa, comuna Burjuc, judeţul Hunedoara, a avut loc aproximativ în anul 1800, fiind transportată cu pluta trasă de boi de-a lungul Mureşului. Clădirea bisericii, construită în secolul al XVIII-lea, este alcătuită din trei subansambluri principale, care însă la rândul lor alcătuiesc un ansamblu unitar. Bolţile şi suprafeţele interioare ale pereţilor din naos şi absida altarului sunt suprafeţe purtătoare de picturi murale. Pictura s-a realizat, se pare, la 1793. Pe bolta naosului, în scena martiriului tragerii pe roată, se mai distinge chipul lui Horea. De-a lungul existenţei sale, biserica monument istoric din Tisa a suferit mai multe reparaţii. Cele care se mai cunosc sunt cele din anul 1975, intervenţie făcută la acoperiş, apoi cea din anul 1980 şi 1992, dar cea mai relevantă intervenţie a fost cea din anul 2004 când s-au efectuat lucrări de renovare complete, la fundaţie, pereţi, tavane şi turnul clopotniţei.