În contextul anului 2024 declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept An omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și An comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, în semn de recunoaștere a activității depuse în slujirea aproapelui, a acordat distincții doamnei Adriana Căruntu, directorul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”, și monahiei Serafima Buhăescu de la Mănăstire Christiana, medic în cadrul aceluiași centru.
Teatru, dans popular şi icoane la Olari
Biserica Olari din Bucureşti împreună cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2, Colegiul Naţional "Mihai Viteazul", Grădiniţa Nr. 271 şi Centrul Social Educaţional ADORNO au organizat evenimentul cultural-filantropic "Sf. Antipa la Olari", duminică, 10 aprilie 2011.
În această acţiune au fost implicaţi 60 de copii din cadrul DGASPC, din Grădiniţa Nr. 271 şi din Parohia Olari, alături de invitaţii speciali, Ansamblul folcloric "Cununa Carpaţilor" al Centrului Naţional de Artă "Tinerimea Română". În prima parte a evenimentului au avut loc dansuri folclorice din Muntenia - interpretate de trupa de dansuri a copiilor din familia Bisericii Olari, apoi dansuri populare tradiţionale din Dobrogea realizate de Ansambul folcloric "Cununa Carpaţilor" al Centrului Naţional de Artă Tinerimea Română. Apoi, participanţii la eveniment au putut asista la piesa de teatru "Sf. Mc. Antipa, Episcopul Pergamului" şi la momente muzicale şi dansuri populare din Oltenia, alături de o expoziţie de olărit. Trupa de dansuri populare a copiilor Bisericii Olari a fost alcătuită şi coordonată de Viorel Cioacă, coregraful Ansamblului "Cununa Carpaţilor", şi Ioan Tănase, coregraful Ansamblului folcloric "Doina Bucureştiului" al Fundaţiei pentru Tineret a Municipiului Bucureşti. "Piesa de teatru, regizată de Eleonora Iordache şi pusă în scenă cu ajutorul Andreei şi Andrei Mateiu, actori la Teatrul Metropolis din Bucureşti, a reprezentat momentul central al sărbătoririi Sfântului Antipa, prin evocarea vieţii şi a martiriului acestuia. Vasele de lut, realizate de copiii bisericii în satul Olari (Hurezi, jud. Vâlcea), cu meşterul popular Gheorghe Ţambrea, au fost pictate de ei, sub îndrumarea prof. Ileana Paraschivoiu, şi au reprezentat imagini cu Sf. Mc. Antipa, motive pascale şi de artă tradiţională românească", susţine părintele Mihai Iordache, parohul Bisericii Olari din Bucureşti. În timpul spectacolului, copiii au impresionat în mod deosebit pe toţi cei prezenţi prin frumuseţea dansului popular, prin măiestria jocului tradiţional, prin seriozitate, candoare şi o prezenţă scenică deosebită, intrând cu uşurinţă în viaţa Sf. Mc. Antipa şi în cultura şi arta cetăţii Pergamului, unul din cele mai importante centre culturale ale Antichităţii inventatoare a pergamentului, şi prin arta olăritului şi a picturii ceramice. La final, ca semn de preţuire şi de recunoştinţă, copiii au primit daruri de îmbrăcăminte, dulciuri încălţăminte şi un premiu-surpriză constând într-o excursie la Castelul Peleş.