Comunitatea credincioșilor din Parohia „Sfântul Antonie cel Mare”‑Titan și‑a sărbătorit astăzi, 23 noiembrie, cel de‑al treilea ocrotitor spiritual, Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii, care s
„Timp de rugăciune intensă şi de caritate dovedită prin fapte“
În prima zi a Postului Mare, care în Biserica Romano-Catolică a început pe 6 februarie, Papa Benedict al XVI-lea a oficiat Sfânta Liturghie, cu ritul binecuvântării şi punerii cenuşii pe cap, la renumita biserică paleocreştină „Sfânta Sabina“ de pe colina Aventin, informează Radio Vatican. Celebrarea din „Miercurea cenuşii“ (cum este numită prima zi din Postul Paştelui) s-a deschis în biserica „Sfântul Anselm“, din apropiere, tot pe colina Aventin. După cum a precizat Suveranul Pontif „prin ritul auster al cenuşii se reia drumul anual al Bisericii spre sărbătoarea Paştelui. Este timp de convertire, de aprofundare a credinţei, de rugăciune intensă şi de caritate dovedită prin fapte“.
La începutul drumului de pocăinţă, Benedict al XVI-lea a oferit o amplă reflecţie asupra rugăciunii şi suferinţei, ca aspecte ce califică timpul liturgic al Postului Mare. În predica sa, Papa s-a referit la Enciclica „Spe salvi“ unde afirmă că rugăciunea şi suferinţa împreună cu acţiunea şi judecata sunt „locuri de însuşire şi de exercitare a speranţei“.