În contextul anului 2024 declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept An omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și An comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, în semn de recunoaștere a activității depuse în slujirea aproapelui, a acordat distincții doamnei Adriana Căruntu, directorul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”, și monahiei Serafima Buhăescu de la Mănăstire Christiana, medic în cadrul aceluiași centru.
„Timp şi veşnicie în lumina Învierii“
Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Români (ATOR) - filiala Târgu Neamţ, în colaborare cu Protopopiatul Târgu Neamţ, Casa de Cultură "Ion Creangă" din Târgu Neamţ şi Primăria "Târgu Neamţ", a organizat în urmă cu trei zile o conferinţă dedicată Postului Mare. Programul evenimentului a cuprins şi un concert de muzică religioasă.
Casa de Cultură din Târgu Neamţ a găzduit pe 30 martie o conferinţă organizată de Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Români - filiala Târgu Neamţ, cu tema "Timp şi veşnicie în lumina Învierii". Prelegerea a fost susţinută de protos. Nicodim Petre, coordonatorul Compartimentului asociaţii de tineret din cadrul Sectorului de Misiune, Statistică şi Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor. Conferinţa a avut ca scop aducerea în discuţie a temei timpului, care în contextul zilelor noastre este întotdeauna insuficient şi grăbit. S-a evidenţiat faptul că timpul nu capătă valoare decât în iubirea lui Dumnezeu. Părintele Nicodim Petre a vorbit despre efemeritatea şi veşnicia timpului, aducând în discuţie mai multe semnificaţii ale acestuia precum folosirea lui raţională în scopul mântuirii noastre. Concert de muzică religioasă După prima parte a conferinţei a urmat un concert de muzică religoasă susţinut de următoarele formaţii corale: corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Sfânta Cuvioasă Parascheva" de la Mănăstirea Agapia, corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Veniamin Costachi" de la Mănăstirea Neamţ şi grupul folk al ATOR - filiala Târgu Neamţ. La finalul concertului au urcat pe scenă şi o parte din membrii ATOR - filiala Iaşi, care au interpretat câteva cântări religioase. Participanţii la conferinţă au avut posibilitatea de a trimite întrebări părintelui Nicodim Petre referitoare la tema propusă. Cu acest prilej, secţia de pictură a ATOR - filiala Târgu Neamţ a expus prima serie de icoane pictate pe lemn în anul 2011. ATOR Târgu Neamţ a luat fiinţă în anul 2010, prima întâlnire având loc pe 6 mai. Membrii acestei filiale sunt tineri din cele trei licee ale oraşului Târgu Neamţ, cărora li se adaugă şi elevii Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamţ. (pr. Gheorghe Marian Filip, C. Ciofu)