Comunitatea credincioșilor din Parohia „Sfântul Antonie cel Mare”‑Titan și‑a sărbătorit astăzi, 23 noiembrie, cel de‑al treilea ocrotitor spiritual, Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii, care s
Tineri bucureşteni la Mănăstirea Dragomirna
La Mănăstirea Dragomirna s-a încheiat recent o tabără de muncă şi rugăciune pentru fete, organizată de Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR), filiala Bucureşti. "La Mănăstirea Dragomirna, munca s-a îmbinat cu rugăciunea. Sârguinţa în toate muncile ne venea de la îndemnul unei măicuţe, "Aşa să ne curăţească Domnul sufletele noastre, precum noi curăţam, înfrumuseţam şi îngrijeam tot ceea ce ne venea la ascultare". Am stăruit mai mult la cele dinlăuntru, adică la adâncirea numelui lui Hristos în inimi", ne-a declarat Alina Ştefana Tomozei, organizatoarea taberei.
Pentru tinerele ascoriste, participarea la tabăra de muncă şi rugăciune a fost o mare bucurie duhovnicească, pentru că au participat la ascultările din obşte şi la programul liturgic zilnic. "Am învăţat faptul că orice gospodărie se menţine cu rugăciune şi cu muncă şi sporeşte cu răbdare, blândeţe, smerenie, dragoste, dar mai ales prin exemplul cel bun", a spus Alina Ştefana Tomozei. Mănăstirea Dragomirna este o mănăstirea fortificată din judeţul Suceava, zidită în anii 1608-1609 de către mitropolitul Anastasie Crimca. Pisania de la intrare arată că această biserică a fost ctitorită în cinstea Sfinţilor Enoh, Ilie şi Ioan Botezătorul. Mănăstirea Dragomirna deţine o biserică unică în România pentru proporţiile sale neobişnuite. (Ioan Buşagă)