În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Tinerii, sub grija Maicii Domnului
Grupul Parohial "Tinerii Maicii Domnului" a împlinit de curând trei ani de existenţă. Organizaţi sub oblăduirea Înalt Preasfinţitului Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, membrii grupului, care acum activează la Paraclisul mitropolitan "Sfântul Gheorghe Vechi", dezvoltă numeroase activităţi şi programe cu caracter catehetic.
În urmă cu trei ani, la Mănăstirea Jitianu, 20 de tineri inimoşi s-au adunat pentru a fi mai aproape de Biserică. Veneau frecvent la Sfânta Liturghie pentru a fi alături de părintele Mihai Scorbură, pe atunci preot slujitor la mănăstire. "La noi, lumea nu se plictiseşte niciodată" Prima întâlnire oficială a avut loc la data de 8 septembrie 2007. Era într-o zi de duminică, după Sfânta Liturghie. În frunte cu părintele Scorbură, tinerii au stabilit programul întâlnirilor şi numele grupului: "Am hotărât ca zi de întâlnire duminica, pentru a participa mai întâi la Sfânta Liturghie. Denumirea pe care am luat-o, Tinerii Maicii Domnului, se leagă de postul Adormirii în care ne aflam la acea vreme. Primele întâlniri au fost cu peripeţii, deoarece au venit foarte puţini membri. Cu toate acestea, nu ne-am descurajat şi am continuat să ne întâlnim, să-i chemăm şi pe alţii, să fim lângă cei care aveau nevoie de sprijin pentru a-i dobândi", mărturiseşte părintele Mihai Scorbură, coordonatorul grupului de tineri. În organizarea activităţilor, tinerii au apelat la experienţele anterioare. Mulţi dintre ei frecventaseră Grupul Parohial de la Biserica Brânduşa din Craiova. Cu timpul, datorită experienţei acumulate, întâlnirile de duminică au ajuns să fie moderate chiar de membrii grupului: "Activităţile noastre au subiecte tematice, legate efectiv de preocuparea tinerilor. De cele mai multe ori ne propunem teme catehetice pe care le dezvoltăm, le detaliem şi tragem concluzii pe marginea lor. Alteori, facem împreună un acatist pe care îl comentăm şi îl explicăm pentru înţelesul tuturor. Sunt nelipsite şi lecturile din Sfânta Scriptură. În aceste activităţi, tinerii se implică foarte mult, aş îndrăzni să spun că în proporţie de 99%. La noi, lumea nu se plictiseşte niciodată, mereu se găseşte ceva de discutat şi de făcut. Se întâmplă foarte des ca ei, tinerii, să se implice în moderarea lecţiilor pe care le ţinem", mai spune părintele coordonator. Din programul tinerilor, pelerinajele la mănăstiri sau biserici sunt nelipsite. De cel puţin două ori pe an, în frunte cu părintele Scorbură, membrii grupului merg în tabără la Mănăstirea Lainici, Dealu Mare, Tismana, precum şi la alte aşezăminte sfinte din întreaga mitropolie şi nu numai. Anul acesta au fost vizate mai multe destinaţii din Dobrogea. Pe lângă acţiunile proprii, Tinerii Maicii Domnului participă la toate evenimentele culturale organizate de Arhiepiscopia Craiovei, prin "Biroul de catehizare parohială şi lucrul cu tinerii". În decursul celor trei ani de existenţă, activităţile grupului au fost găzduite de mai multe biserici din Craiova. Astfel, anul trecut, tinerii l-au urmat pe părintele coordonator de la Mănăstirea Jitianu la Catedrala mitropolitană "Sfântul Dumitru" şi apoi la Paraclisul mitropolitan "Sfântul Ilie". Astăzi, întâlnirile se desfăşoară în Biserica "Sfântul Gheorghe Vechi" din Craiova.