În ziua următoare praznicului Nașterii Domnului, când Biserica a celebrat Soborul Maicii Domnului, Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, a săvârșit Sfânta Liturghie la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, înconjurat de un ales sobor de slujitori. În cuvântul de învățătură, ierarhul a tâlcuit Sfânta Evanghelie citită și le‑a vorbit celor prezenți despre cum trebuie trăit creștinește Crăciunul.
Toate zonele din România vor fi acoperite de internet
Ministrul Comunicaţiilor a declarat că internetul va fi extins şi în zone izolate, precum cătunele din Munţii Apuseni, deoarece politica Uniunii Europene spune că "fiecare cetăţean are dreptul să aibă acces la internet".
Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că ministerul pe care îl conduce va derula un proiect în valoare de 84 milioane de euro, din fonduri europene, prin care va acoperi şi ultimele zone din România lipsite de internet. Ministrul a precizat, într-o conferinţă de presă, că în prezent "se lucrează la soluţia tehnică şi urmează ca banii - 84 milioane de euro, fonduri europene - să fie accesaţi, pentru a dezvolta o reţea de fibră optică absolut în toate zonele ţării". Ministrul a adăugat că internetul va fi extins şi în zone izolate, precum cătunele din Munţii Apuseni, deoarece politica Uniunii Europene spune că "fiecare cetăţean are dreptul să aibă acces la internet". Calitatea comunicaţiilor în România, una dintre cele mai bune din Europa Întrebat ce suprafaţă din România nu are acces la internet, Valerian Vreme a spus că există mai multe studii în acest sens, iar un studiu realizat de compania de telefonie Vodafone estimează că doar 10% din România este lipsită de internet, în timp ce alte studii estimează că o suprafaţă de 20-25% nu este acoperită. Ministrul Comunicaţiilor a menţionat că, în România, calitatea comunicaţiilor este una dintre cele mai bune din Europa şi chiar din lume, ţara fiind pe locul al patrulea pe continent la calitatea comunicaţiilor, respectiv la telefonie şi la date. "Sunt paşi pe care îi avem de făcut, ca şi noi să ne ataşăm agendei Europa 2020, unde provocarea, şi pentru Europa, este să ajungem din urmă societăţi dezvoltate din punct de vedere informaţional din America de Nord, respectiv Asia de Sud-Est", a conchis Vreme.