În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Tradiţie şi cultură la Biserica „Sfânta Ecaterina“ din Bucureşti
Din dorinţa de a-i apropia pe copii de Biserică şi de a-i ajuta să-şi facă cei mai buni prieteni aici, la iniţiativa unei familii din parohie, preoţii slujitori de la Biserica „Sfânta Ecaterina“ din Bucureşti au demarat o activitate prin care aceştia să descopere instrumentele muzicale tradiţionale româneşti. Doi membri ai grupului de muzică tradiţională românească „Trei Parale“, Florin şi Beatrice Iordan, au fost invitaţi sâmbătă, 6 aprilie, să prezinte copiilor, în cadrul atelierului „Şezătoare cu fluiere şi poveşti“, instrumente vechi de cântat, cântând şi încântându-i pe copii. Piesele interpretate de invitaţi la diferite fluiere, cavale, cobze, ţiteră, drâmbă, dairea, cimpoi şi multe alte instrumente au făcut deliciul spectatorilor, atât al celor mici, cât şi al părinţilor acestora.
Copiii prezenţi în număr mare la acest atelier-spectacol au învăţat de la cei doi artişti angajaţi ai Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti cum să mânuiască instrumentele mai simple. „Atelierul funcţionează de patru ani de zile, provocarea fiind aruncată de Teatrul Naţional de Operetă. Acolo am prezentat pentru prima dată atelierul în cadrul festivalului «Viaţa e frumoasă». De atunci, periodic, am fost invitaţi să-l ţinem şi în alte locuri, la alte festivaluri. E pentru prima oară când suntem chemaţi de o parohie şi am perceput publicul, în special pe cei mici, ca foarte interesat de ce a văzut. La rândul nostru, am fost uimiţi că nu au greşit în identificarea instrumentelor“, ne-a declarat Florin Iordan.