La 25 noiembrie 2018, în anticiparea Centenarului Marii Uniri, un sobor impresionant de ierarhi, condus de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului-Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, consacra „singurul edificiu reprezentativ al Centenarului României reîntregite”. La șase ani de la acest moment istoric, în urma eforturilor susținute ale echipelor de muncitori, Catedrala Mântuirii Neamului se înfățișează în peisajul urban agitat al Capitalei ca o oază luminoasă de liniște, în care orice om poate să se oprească, să se regăsească pe sine în legătură tainică cu Dumnezeu, dătătorul a tot binele.
Trei poliţişti aflaţi la „vânătoare“ de şoferi au fost reţinuţi pentru mită
▲ Trei agenţi de poliţie din cadrul IPJ Ialomiţa au fost reţinuţi, luni, pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită, fals intelectual, uz de fals şi complicitate la fals intelectual ▲ Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), cei trei i-au pretins unui şofer suma de 500 de lei pentru a nu-i suspenda permisul, invocând o infracţiune de care acesta nu se făcea vinovat ▲
Trei agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Ialomiţa au fost reţinuţi, luni, pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită, fals intelectual, uz de fals şi complicitate la fals intelectual. Cei trei agenţi au fost reţinuţi după ce un alt poliţist a sesizat conducerea Poliţiei municipiului Urziceni cu privire la aceste fapte. Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), pe data de 16 noiembrie 2008, T.G. se deplasa pe raza judeţului Ialomiţa, la volanul unui autoturism, însoţit de doi prieteni. Alături de cei trei se aflau, într-o altă maşină, alţi doi prieteni, dintre care unul este angajat în cadrul IPJ Braşov. După trecerea la nivelul cu cale ferată de la intrarea în comuna Bărbuleşti, T.G. a fost oprit de un echipaj de poliţie format din cei trei agenţi reţinuţi, care i-au adus la cunoştinţă faptul că a trecut peste calea ferată în timp ce semnalele acustice şi luminoase erau în funcţiune, fapt neconform cu realitatea. Ca urmare, agentul S. Sorin i-a comunicat conducătorului auto că i se va reţine permisul de conducere şi va fi sancţionat contravenţional cu 1.000 de lei. Valoarea mitei cerute, egală cu jumătate din amendă Potrivit cercetărilor efectuate de Biroul Anticorupţie pentru Judeţul Ialomiţa, „după ce a discutat cu ceilalţi doi colegi care îl însoţeau, agentul S. Sorin i-a pretins lui T.G. suma de 500 de lei, pentru a nu mai lua măsurile legale care se impuneau. Deoarece nu avea asupra sa decât 100 de lei, T.G. s-a întors la maşină şi le-a cerut bani celor doi prieteni care îl însoţeau, pentru a-i da agentului. După ce a primit 300 de lei de la unul dintre prieteni, conducătorul auto i-a înmânat agentului de poliţie toţi banii adunaţi, respectiv 400 de lei“. Potrivit aceleiaşi surse, „agentul de poliţie B. Ştefan, la dictarea colegului său, S. Sorin, a completat un proces-verbal de contravenţie pe numele lui T.G., menţionând ca rezultat al controlului efectuat asupra lui T.G. lipsa unor documente, fără a trece vreo sancţiune“. Lucrătorii i-au înmânat apoi procesul-verbal conducătorului auto, spunându-i că îl poate rupe. După consumarea acestui episod, T.G. a povestit cele întâmplate prietenilor din cealaltă maşină, context în care poliţistul braşovean a sesizat organele competente, care au demarat imediat cercetările în acest caz. Din dispoziţia conducerii IPJ Ialomiţa, la nivelul Poliţiei municipiului Urziceni au fost efectuate verificări, pe baza cărora s-a întocmit un dosar penal ce a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa. Procurorul desemnat să ancheteze acest caz i-a delegat pe lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie - Biroul Anticorupţie pentru Judeţul Ialomiţa, pentru efectuarea cercetărilor.