În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Troiţă înălţată la graniţa dintre judeţele Arad şi Hunedoara
Cu prilejul praznicului Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, preoţii Ştefan Dimitriu şi Florin Ardeuan împreună cu credincioşii Parohiei Petriş, cei de la Roşia, Obârşia şi un grup de tineri veniţi de la Arad în tabără au urcat la „Cota Zero“, limita de judeţ între Arad şi Hunedoara, pentru a înălţa o troiţă. Aceasta a fost sfinţită de către Înaltpreasfinţitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului.
„Această troiţă a fost «dorită» de Dumnezeu pentru a fi poziţionată în această zonă, deoarece credincioşii din Obârşia nu au o biserică în sat, însă această zonă este plină de încărcătură duhovnicească, având în vedere că este în apropierea satului Căzăneşti, care se învecinează cu satul Vaţa de Sus, unde s-a născut părintele Arsenie Boca. Ţăranul român, făuritor şi păstrător al fondului nostru spiritual şi identitar, este cel care ni i-a dat pe marii noştri intelectuali şi sfinţi, dar şi pe marii noştri ostaşi eroi, cel care a îndurat jertfelnic vitregiile istoriei, purtându-şi cu demnitate crucea, până la sacrificiul total, pentru a duce neamul mai departe. Locurile unde sunt amplasate de obicei crucile sunt vetrele săteşti (în centrul aşezărilor), întretăierile de drumuri, hotarele (la ieşirea şi intrarea din sate), fântânile, capetele de pod. Prezenţa troiţelor în centrul aşezărilor indică nevoia comunităţilor de a intra, chiar de la stabilirea aşezării, în comuniune cu cerul (sacralitatea) prin această punte de legătură cu înălţimile, pentru a beneficia de ocrotirea şi sprijinul divin“, a precizat pr. Ştefan Dimitriu, parohul bisericii din Petriş. De asemenea, pr. Florin Ardeuan a adus un cuvânt de mulţumire pentru cei prezenţi la această acţiune, pentru cei care s-au ostenit cu ridicarea soclului şi confecţionarea Sfintei Cruci, aceasta fiind sculptată în lemn de gorun şi cu acoperiş de şindrilă de brad. (Protos. Iustin Popovici)