În cadrul manifestărilor solemne dedicate eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, luni, 23 decembrie, la monumentul eroilor jandarmi de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni a fost
Troiţă pentru mitropolitul Iosif Naniescu în Basarabia
În localitatea Răzălăi, raionul Sîngerei din Republica Moldova, a fost sfinţită o troiţă din piatră, întru pomenirea mitropolitului Iosif Naniescu. Slujba de sfinţire a fost oficiată de pr. Valeriu Cernei, vicar-administrativ al Episcopiei de Bălţi, împreună cu pr. prof. Mircea Bejenaru din Suceava. La eveniment au participat peste 100 de persoane din Republica Moldova, un cor de bărbaţi din Bucureşti şi Florin Pintescu, profesor de istorie al Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava.
Troiţa a fost sculptată în basorelief la Cluj, la iniţiativa ASCOR, şi a fost instalată în satul de baştină al mitropolitului Iosif, pe locul vechiului cimitir - distrus de comuniştii sovietici - alături de pristolul vechii biserici din Răzălăi, unde a liturghisit tatăl marelui mitropolit. Acţiunea, menită să readucă în conştiinţa consătenilor, dar şi a tuturor românilor din Republica Moldova personalitatea ierarhului Iosif Naniescu, a fost susţinută de Primăria localităţii Răzălăi, de obştile mănăstirilor Diaconeşti şi Putna, precum şi de familii de bună-credinţă din România. Mitropolitul Iosif Naniescu a fost episcop de Argeş (1873-1875), apoi mitropolit al Moldovei, timp de 27 de ani. Lui i se datorează finisarea Catedralei mitropolitane din Iaşi, unde se află moaştele Sfintei Parascheva. Osemintele sale sunt depuse în partea dreapta a aceleiaşi Catedrale mitropolitane. (Maria Curtean)