Comunitatea credincioșilor din Parohia „Sfântul Antonie cel Mare”‑Titan și‑a sărbătorit astăzi, 23 noiembrie, cel de‑al treilea ocrotitor spiritual, Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii, care s
Tunderi în monahism la Mănăstirea Bistriţa
18 surori de la Mănăstirea Bistriţa, din judeţul Vâlcea, au îmbrăcat pe 25 aprilie, haina monahală. Slujba tunderii în monahism a fost săvârşită de Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, informează Basilica.
Preasfinţia Sa a declarat că Mănăstirea Bistriţa a trecut prin grele încercări, dar acum viaţa monahală de aici este înfloritoare "Am săvârşit tunderea întru rasoforie a nouă surori şi apoi slujba de tundere în monahism a nouă rasofore. Aici nu s-au mai făcut călugării de vreo câţiva ani şi maica stareţă, acum după o perioadă de încercare a lor şi de acomodare cu vieţuirea monahală, a solicitat ca Înalt Preasfinţitul Gherasim sau smerenia mea să vin şi să săvârşesc acest lucru. Mănăstirea Bistriţa putem spune că a fost o mănăstire încercată, ca multe altele din Patriarhia Română, în timpul regimului comunist. Ea a fost închisă în anul 1959. Cele 200 de monahii au fost date afară şi şi-au găsit liniştea prin alte părţi ale ţării. Iată acum după anii â90 viaţa monahală a fost revigorată prin grija IPS Părinte Gherasim. Acum după 20 de ani de la Revoluţie putem spune că viaţa monahală din Mănăstirea Bistriţa este înfloritoare şi prin cele ce au fost tunse astăzi în monahism", a declarat la Radio TRINITAS, Episcopul - vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.