Atmosferă de sărbătoare la Catedrala Mitropolitană din Iași, unde sute de credincioși s-au adunat pentru a celebra slăvitul praznic al Nașterii Domnului Hristos. Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost
Un deceniu de lucrare misionară la Centrul de Pelerinaj al Patriarhiei Române
Anul acesta se împlinesc 10 ani de la înfiinţarea Centrului de Pelerinaj al Patriarhiei Române. În urmă cu un deceniu, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, a înaintat Sfântului Sinod propunerea de a se înfiinţa acest birou prin care pelerinii să aibă ocazia de a ajunge la Locurile Sfinte de la Ierusalim, cu prilejul sărbătoririi a două milenii de la venirea Mântuitorului Iisus Hristos în lume pentru izbăvirea şi mântuirea noastră. Acel birou de pelerinaj a funcţionat la Mănăstirea Antim vreme de 9 ani, dezvoltându-se şi primind între timp cel de-al doilea sediu, în Calea Victoriei nr. 45, în cadrul Magazinului de obiecte bisericeşti al Patriarhiei Române, de lângă Biserica Kretzulescu.
Anul trecut însă, acest birou a primit o haină nouă prin mutarea lui de la Mănăstirea Antim în bulevardul Corneliu Coposu nr. 1D şi o altă dimensiune prin propunerea şi purtarea de grijă a Părintelui Patriarh Daniel, când biroul de pelerinaj a urcat la înălţimea de Centru de Pelerinaj, dobândind şi un ocrotitor în persoana Sfântului Apostol Pavel, „cel mai mare pelerin“, cu ocazia prăznuirii Sfântului Dimitrie din Basarabi şi aducerea la Bucureşti a moaştelor Apostolului Neamurilor - Sfântul Pavel. Sfinţirea Centrului a fost săvârşită pe data de 25 octombrie 2008 de către Părintele Patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de ierarhi ai Sfântului Sinod şi de preoţi veniţi cu ocazia sărbătorii Bucureştilor. 200 de pelerinaje interne şi externe în decurs de un an În decursul a 10 ani de lucrare misionară la Centrul de Pelerinaj al Patriarhiei Române, mii de pelerini au avut prilejul de a ajunge la Locurile Sfinte de la Ierusalim, Egipt, Grecia, Sfântul Munte Athos, Italia, Iordania, Bulgaria etc., precum şi în ţară, la sfintele mănăstiri din Moldova şi Bucovina, Oltenia, Ardeal şi Maramureş, Muntenia, Banat, Dobrogea de Nord şi de Sud, Delta Dunării etc., pelerinaje în urma cărora am primit multe mulţumiri şi am sesizat creşterea duhovnicească a multora, care au devenit credincioşi autentici ai Bisericii şi fideli pelerini ai Centrului de Pelerinaj al Patriarhiei Române. Deşi la un nou început, Centrul de Pelerinaj a organizat din octombrie anul trecut până în prezent cca 200 de pelerinaje interne şi externe, însumând 6.000 de pelerini, cărora le mulţumim pentru încrederea acordată, pentru aprecierile transmise, asigurându-i de organizarea a cât mai multe pelerinaje, având un standard de calitate ridicat în ceea ce priveşte serviciile oferite, dar şi în profesionalismul informaţiilor. ▲ Pelerinii pot veni la cele două Birouri ale Centrului de Pelerinaj „Sf. Ap. Pavel“ al Patriarhiei Române, aflate în: 1) B-dul Corneliu Coposu nr. 1D (vizavi de Magazinul Unirea şi Carrefour Unirea, pe fosta aripă Călăraşi), Tel/Fax: 021.310.99.21 sau Tel: 021.337.48.13 sau 0788.728.542; e-mail: pelerinaje_unirea@yahoo.com site: www.pelerinaj.ro 2) Calea Victoriei nr. 45 (în cadrul Magazinului de obiecte bisericeşti al Patriarhiei Române, lângă Biserica Kretzulescu) Tel/Fax: 021.313.37.45 sau 021.313.37.46 sau 0788.728.544; e-mail: patriarhia_pelerinaje@yahoo.com site: www.pelerinaj.ro (pr. drd. Cristian Trandafir)