În contextul anului 2024 declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept An omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și An comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, în semn de recunoaștere a activității depuse în slujirea aproapelui, a acordat distincții doamnei Adriana Căruntu, directorul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”, și monahiei Serafima Buhăescu de la Mănăstire Christiana, medic în cadrul aceluiași centru.
Un important lăcaş de închinare din Buzău a fost restaurat
Biserica "Sfântul Nicolae" din satul Lunca Frumoasă, important monument istoric de pe Valea Buzăului, a fost readusă la starea iniţială de frumuseţe prin lucrările de restaurare care s-au făcut la structura acesteia şi la pictura care a fost refăcută complet. Sfântul lăcaş a fost împodobit cu străni de lemn din stejar şi cu două iconostase noi. Cu acest prilej, Înalt Preasfinţitul Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, a târnosit duminică lăcaşul de cult. Pe o scenă amenajată lângă biserică a fost săvârşită Sfânta Liturghie de chiriarhul locului, înconjurat de un sobor de slujitori, dintre care au făcut parte şi câţiva fii ai satului, legaţi sufleteşte de biserica copilăriei lor. "Să ne învrednicească pe toţi să plecăm la casele noastre mai întăriţi duhovniceşte, mai buni şi mai drepţi unii cu alţii, pentru că în Casa lui Dumnezeu trebuie să sporim viaţa noastră duhovnicească, pe care trebuie să o transmitem mai apoi în familiile noastre. Dumnezeu să vă binecuvânteze şi să vă ajute să vă folosiţi duhovniceşte de ziua de astăzi, când are loc resfinţirea acestei biserici", a declarat pentru Trinitas TV Înalt Preasfinţitul Epifanie.
La eveniment au participat foarte mulţi credincioşi din localitate şi din împrejurimi. Biserica "Sfântul Nicolae" din Lunca Frumoasă a fost construită în anul 1884 de meşteri din zona de munte a Buzăului care au folosit numai lemn. Pictura lăcaşului de închinare a fost realizată de Gheorghe Nicoleanu, care reprezintă principala lucrare a acestuia. (Marius Nedelcu)