Comunitatea credincioșilor din Parohia „Sfântul Antonie cel Mare”‑Titan și‑a sărbătorit astăzi, 23 noiembrie, cel de‑al treilea ocrotitor spiritual, Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii, care s
Un loc al milosteniei şi filantropiei
Biserica cu hramul "Sfinţii Doctori Cosma şi Damian" din Caracal s-a temeluit în anul 1997, la iniţiativa părintelui paroh Ion Doru Iagăru şi a medicului Eustaţiu Chiţimia, fiind ridicată în totalitate din lemn. Sfântul lăcaş a fost sfinţit la data de 8 iunie 1998 de către Înalt Preasfinţitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, pe atunci Episcop-vicar de Râmnic.
Bisericuţa de lemn din incinta Spitalului Municipal din Caracal a devenit locul de suflet pentru credincioşii suferinzi aflaţi în căutarea vindecării şi împăcării cu Dumnezeu. Deşi nu este foarte mare (având 11 m lungime, 5 m lăţime şi 12 m înălţime), sfântul lăcaş se umple zilnic de credincioşii care îi trec pragul pentru a participa la obişnuitele slujbe. Luna trecută, de hramul Sfinţilor Doctori fără de arginţi, Cosma şi Damian, prăznuiţi pe 2 noiembrie, biserica a fost vizitată de întregul personal medical al spitalului, precum şi de numeroşi credincioşi veniţi din toate părţile oraşului. Sfinţii au fost prezenţi în mijlocul credincioşilor prin sfintele lor moaşte, trimise tocmai de la Sibiu de către Înalt Preasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, cu binecuvântarea Preasfinţitului Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, la iniţiativa parohului sfântului lăcaş, pr. Doru Iagăru. Tot cu acest prilej au fost făcute mai multe pachete cu alimente pentru enoriaşii din parohie aflaţi în suferinţă. S-a dorit cu tot dinadinsul ca masa pregătită să ajungă la fraţii creştini care nu au putut veni la Sfânta Liturghie, fiind ţintuiţi la pat şi îngrijiţi în cele trei centre sociale de la Caracal, Fălcoiu şi Băbiciu. Rugăciunile preoţilor de la Biserica "Sfinţilor Doctori" s-au îndreptat şi către familiile nevoiaşe, cu mulţi copii din parohie. Mijlocirea lor a fost ascultată şi, prin apelul părintelui paroh, din prinosul fiecărui participant la slujbă, a fost ajutată o familie cu trei copii orfani de mamă. Fapta de milostenie a răsunat cu putere şi în inimile credincioşilor care nu au reuşit să participe la Sfânta Liturghie săvârşită de hram. Aceştia au adus darul lor la Sfântul Altar în celelalte zile de peste săptămână, întocmindu-se o colectă în toată regula cu: maşini de spălat, aparat de pâine şi aragaz, care mai apoi au fost distribuite celor săraci. Viaţa creştinilor de la Biserica "Sfinţii Doctori" din Caracal se leagă nemijlocit de încrederea în Dumnezeu. Aici darul din dar se face Rai şi lucrul pentru cel nevoiaş este obligaţie sfântă. Toate aceste lucruri nu ar fi posibile fără aportul preotului care îşi jertfeşte sute de ore pentru a da alinare credincioşilor bolnavi.