În ziua de prăznuire a Izvorului Tămădurii, mulţimi de pelerini au venit la Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, judeţul Braşov, pentru a participa la Sfânta Liturghie şi la celelalte slujbe
Vecernia Iertării, la Catedrala Arhiepiscopală din Roman
În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, numită și Duminica Iertării, începând cu ora 16:00, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a oficiat slujba Vecerniei în Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman.
Alături de ierarh, în rugăciune, au fost preoți din Administrația eparhială, preoți și diaconi slujitori ai Catedralei Arhiepiscopale, dar și preoți slujitori din parohiile Protopopiatului Roman. Cu acest prilej, trei tineri preoți au fost hirotesiți duhovnici, pentru a răspunde nevoilor duhovnicești ale credincioșilor din parohiile încredințate spre păstorire în două dintre protopopiatele eparhiei: Onești și Sascut.
La finalul Vecerniei, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a citit rugăciunile speciale de dezlegare specifice perioadei de intrare în Postul Mare. Această practică inițiată de ierarh este motivată de faptul că postirea și apropierea de Dumnezeu devin roditoare în viața creștinului numai dacă sunt fundamentate pe iertarea cerută și acordată aproapelui.
Referindu-se la textul evanghelic din Predica de pe munte, care relatează pregătirea pentru post (Matei 6, 16-18), Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a remarcat faptul că acesta stabilește un program duhovnicesc care facilitează parcurgerea treptelor postului pentru fiecare creștin și înțelegerea semnificațiilor celei mai mari sărbători a creștinilor: „În această zi, Hristos ne face programul duhovnicesc pe care trebuie să-l urmăm în perioada de post pe care o vom parcurge, pentru a urca pe o treaptă superioară atunci când vom ajunge la sărbătoarea Paștilor. Referindu-se la post, Hristos ne învață spunând: «unge capul tău și fața ta o spală, ca să nu te arăți oamenilor că postești», iar în altă parte spune că, «acolo unde este inima ta, acolo va fi și comoara ta» (Matei 6, 19). Aici sunt două direcții. Mai întâi metanoia sau pocăința, apoi iluminarea ca putere de a înțelege și vedea realitatea lucrurilor în lumina lui Dumnezeu”.
La final, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, preoții și credincioșii prezenți și-au cerut și dăruit iertarea întâlnindu-se în mod simbolic în sărutarea păcii.
Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul „Diaconia” al Catedralei Arhiepiscopale.